Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 2 januari 2002
B&W Belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: deze geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Bestuursdienst/Juridische zaken (2001/13712)
In overleg met de voorzitter van de raadscommissie Algemene en Bestuurlijke Zaken (ABZ), de heer Monrooij, is besloten de vergadering van 16 januari niet door te laten gaan, vanwege een gebrek aan agendapunten.

Portefeuille van wethouder Riet van der Nat

Welzijn (2001/12740)
In het kader van de subsidieregeling zelfstandige allochtonen (1999-72) heeft de stichting Kon Makandra een verzoek ingediend tot incidentele subsidieverlening van 635,29 voor de organisatie van een kerstfeest op 23 december 2001. De aanvraag is getoetst aan de criteria van de subsidieregeling, maar voldoet inhoudelijk niet aan de voorwaarden voor incidentele subsidie. De activiteit richt zich namelijk niet op de voorlichting- en informatievoorziening en levert geen bijdrage aan de participatie/emancipatie van de Surinaamse achterban in Nieuwegein. Het verzoek is om deze reden afgewezen.

Welzijnszaken/Welzijn (2001/11840)
De Stichting Kinderopvang Nieuwegein vraagt een vergunning aan voor een nieuw kinderdagverblijf aan de Nedereindseweg 4a te Nieuwegein. Het betreft één groep van maximaal 9 kinderen in de leeftijd van 0 jaar tot 2 jaar. Nog niet alle gegevens zijn binnen. De veiligheid en hygiëne zijn wel gewaarborgd en daarom wordt er een voorlopige vergunning afgegeven tot uiterlijk 1 april 2002. Dit geeft de stichting enige tijd om de gegevens te vergaren die nodig zijn voor een definitieve vergunning.

Stadsbeheer/Stadsreiniging (2001/13722)
In het beleidsafvalstoffenplan 1999 is een functie ´administratief medewerker stadsreiniging´ opgenomen. Het college is akkoord met de voorgestelde functieomschrijving en de daarbij behorende gelden.

Welzijnszaken/Sociale Dienst (2001/11356+11361) Het college van B & W heeft op 6 september 2001 besloten dat een eerder toegekende subsidieverstrekking in het kader van de Regeling Extra Werkgelegenheid Langdurig Werklozen aan de Stichting IJsselsteinse Lokale Omroep voor de bekostiging van een omroepmedewerker, ten onrechte was verstrekt en werd teruggevorderd. De heer C.A. Ytsma en de Stichting IJsselsteinse Lokale Omroep hebben op 17 oktober 2001 hiertegen bezwaarschriften ingediend. Er heeft op 6 december 2001 een hoorzitting hierover plaatsgevonden. Het college heeft nu besloten om de bezwaarschriften ongegrond te verklaren.

Portefeuille van wethouder Margreet Steenhuisen-Kuipers

Stadsbeheer (2201/13721)
De Jan Sluyterslaan is een van de grenzen van een toekomstig 30 km/uur gebied.
Als aanduiding van de grens van het toekomstige verblijfsgebied Jutphaas/Wijkersloot is daar waar de Vredebestlaan uitmondt op de Sluyterslaan/Zwaneburgstraat - een snelheidsremmers gerealiseerd in de vorm van een uitrit (een uitrit is te herkennen aan het feit dat het trottoir/fietspad langs de voorrangsweg consequent is doorgetrokken, in principe ook wat betreft hoogte en materiaalgebruik). De bestaande voorrangsregeling op de betreffende kruising wordt daardoor vervangen door het aan een uitritconstructie verbonden voorrangsregime. In de praktijk betekent houdt dit in, dat het verkeer dat uit de Vredebestlaan komt, nu niet alleen aan bestuurders, maar aan alle verkeer (ook voetgangers) voorrang moet verlenen.

Stadsontwikkeling/Milieu (2001/11977)
Het college is akkoord met de milieuvergunning voor Kienlabel b.v., gevestigd Parkerbaan 16 te Nieuwegein. Kienlabel is gespecialiseerd in het drukken van zelfklevende etiketten en labels. Het betreft een vergunning na de veranderingen (uitbreiding en verandering van de technische installatie, waaronder drukpersen) van het bedrijf.

Stadsbeheer/Planvorming (2001/13713)
Het college wil vrijliggende fietspaden langs de Hollandhaven en het grootste deel van de Structuurbaan aanleggen. Het voetpad en het fietspad worden gecombineerd tot een 3,50 meter brede asfaltstrook voor langzaam verkeer. Hierdoor is het mogelijk de fietspaden iets verder van de rijbaan te leggen, zodat het autoverkeer tijdens de aanleg van de fietspaden de weg kan blijven gebruiken. Ook is het onderhoud beter uit te voeren. Circa 50 bestaande bomen langs de Hollandhaven zullen worden verplaatst of zonodig herplant. De fietspaden langs de Hollandhaven moeten voor het schooljaar 2002-2003 gereed zijn, waarmee een verbetering van de verkeersveiligheid bereikt wordt.
De raadscommissie Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur (VMC) bespreekt het voorstel op 7 februari, waarna de gemeenteraad er 28 februari definitief over besluit.

Welzijnszaken/Welzijn
Het verslag van het bestuurlijk overleg met theater De Kom van 18 oktober 2001 wordt ter inzage gelegd voor de raadscommissie Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur (VMC).

Portefeuille van wethouder Herman Idema

Bestuursdienst/Planning & control (2001/13720)
Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met het opstellen van de jaarrekening 2001. Tussen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie worden afspraken gemaakt over een aantal zaken die verband houden met het opmaken van de rekening. Deze afspraken zijn vastgelegd in de notitie ´Richtlijnen jaarrekening 2001´. De afspraken gaan onder andere over het tijdstip waarop de rekening gereed moet zijn en welke onderdelen van het ambtelijk apparaat hiervoor verantwoordelijk zijn Tevens wordt aangegeven op elke wijze de cijfers in de jaarrekening gepresenteerd gaan worden. Door de invoering van de euro zullen sommige onderdelen van de jaarrekening zowel in guldens als in euros worden gepresenteerd. De vaststelling van de jaarrekening door de gemeenteraad zal in euros plaatsvinden.

Stadsontwikkeling/Werkgelegenheid en Economische Zaken (2001/13719) Het college is akkoord met een voorstel om met ingang van 1 april 2002, voor een proefperiode van één jaar, de openingstijd van de zaterdagmarkt te verruimen tot 17.00 uur om zo meer aan te sluiten bij de openingstijden van de winkels in Cityplaza. De extra kosten van deze verruiming worden gedekt door een verhoging van de marktgelden met 3,75 per meter kraamlengte per kwartaal, met ingang van 1 april 2002. In januari 2003 zal een evaluatie plaatsvinden onder de marktkooplieden van de zaterdagmarkt. Op basis van deze evaluatie zal dan een definitief besluit genomen worden over het al dan niet verruimen van de openingstijd van de zaterdagmarkt. De raadscommissie Financien, Regionale zaken en Automatisering (FRA) bespreekt het voorstel op 21 februari, waarna de gemeenteraad er 28 februari definitief over besluit.

Portefeuille wethouder Evert van Linge

Bestuursdienst/Juridische Zaken en Veiligheid (2001/11682) Mevrouw V. heeft bezwaar ingediend tegen het besluit van het college van 11 oktober 2001, waarbij het college aan haar woonruimte-aanvraag geen medische urgentie heeft toegekend. Het college is van mening dat mevrouw V. niet voldoet aan de urgentiecriteria voor een medische indicatie. Er is onvoldoende aanleiding voor toepassing van de hardheidsclausule en het college vindt om die reden de bezwaren van mevrouw V. ongegrond.

Stadsontwikkeling/Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening (2001/12139)
Twee verzoeken zijn ingekomen voor het wijzigen van het geldende bestemmingsplan van de Tramstraat en omgeving. Als vertrekpunt voor een mogelijk planontwikkeling heeft het college nu een startnotitie vastgesteld. In het vervolgtraject worden specifieke randvoorwaarden opgesteld (Programma van Eisen). Nadat hierover een besluit is opgenomen, kan een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan gevolgd worden.

Stadsontwikkeling/Bouw- en Woningtoezicht (2001/13709) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week donderdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Stadsontwikkeling (2001/13715)
Het college heeft ingestemd met een Prestatieovereenkomst Wonen 2002. In deze Prestatieovereenkomst staan de afspraken vermeld tussen de gemeente Nieuwegein en de lokaal werkzame woningcorporaties Mitros Wonen, Portaal Utrecht en Woonstichting Jutphaas. De afspraken gaan onder andere over de minimale omvang van de kernvoorraad, het aantal woningen met een huur tot 458,32.
Daarnaast worden er voor de periode tot 2006 locaties benoemd die in aanmerking komen voor herstructurering. Het gaat daarbij om de gebieden Lekboulevard/Hoog-Zandveld, Wijkersloot en Oud-Jutphaas. Tot slot is in de overeenkomst een lijst van onderwerpen opgenomen die in 2002 in nadere afspraken worden uitgewerkt. Gestreefd wordt naar de vaststelling van een breder en meer onderwerpen omvattende prestatieovereenkomst tegen het eind van 2002. Als ook de genoemde corporaties akkoord gaan met de Prestatieovereenkomst, zal het college de gemeenteraad voorstellen om deze overeenkomst aan te gaan met de corporaties Mitros Wonen, Portaal Utrecht en Woonstichting Jutphaas. De raadscommissie Ruimtelijke ordening, Economische zaken en Volkshuisvesting (REV) bespreekt het voorstel op 5 februari, waarna de gemeenteraad er 28 februari definitief over besluit.
---

Invoerdatum 4-1-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein