Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-01-2002 Politieberichten district Kerkrade (HP 13.10 uur) Zaterdag 5 janurai 2002

Landgraaf, woninginbraak:
Vrijdag 4 januari 2002 werd tussen 19.20 en 21.00 uur een inbraak gepleegd in een woning aan de Maastrichterweg te Landgraaf. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een tuindeur open te breken. De woning werd geheel doorzocht waarbij o.a. de televisie, een stereotoren en enkele flessen met sterke drank werden weggenomen. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Zaterdagmorgen 5 januari 2002 heeft de politie een 32 jarige inwoner van Landgraaf bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 03.45 uur met hoge snelheid over de Streeperstraat te Landgraaf waar een controle door de politie volgde. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de automobilist huiswaarts.