Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-01-2002 Politieberichten district Heerlen (HP 13.20 uur) Zaterdag 5 januari 2002

Brunssum, rijden onder invloed
:
Een 23 jarige automobilist uit IJmuiden is zaterdagmorgen 5 januari door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd zaterdagmorgen omstreeks 02.40 uur bij een routinecontrole van de personenauto en de bestuurder op de Heugerstraat te Brunssum. De bestuurder bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een kleine overschrijding aanwees van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van IJmuiden werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van Snelrecht ene transactievoorstel aangeboden van 190. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten met een rijverbod van 1 uur.

Brunssum, aangetroffen in gestolen auto:
Vrijdagmiddag 4 januari 2002 is een 21 jarige vrouw aangehouden die door de politie aangetroffen werd in een gestolen auto. Een man die eveneens in de auto zat kon aan zijn aanhouding ontkomen. Tijdens hun surveillance trof de bemanning van een politieauto vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur op de Ganzepool te Brunssum een personenauto aan waarin twee personen, een man en een vrouw, aanwezig waren. De motor van de auto draaide. Beide personen werden verzocht uit de auto te stappen hetgeen ook gebeurde. Op een verzoek de motor uit te zetten kon geen gevolg gegeven worden. Bij onderzoek bleek er geen contactslot meer aanwezig te zijn en werden verder enkele inbrekerswerktuigen in de auto aangetroffen. De auto bleek van diefstal afkomstig. De eigenaar had dezelfde morgen bij de politie aangifte gedaan, dat zijn auto de voorbije nacht ontvreemd was. Het tweetal werd daarop aangehouden. De man zette het echter meteen op een lopen en kon bij een achtervolging ontkomen. De vrouw, een 21 jarige inwoonster van Kerkrade, is ingesloten aan het politiebureau. Een speurhond van de politie heeft de ruime omgeving van de Ganzepool afgezocht, maar kon de voortvluchtige autodief niet opsporen. De vrouw is ingesloten en werd in de loop van de middag in verzekering gesteld. Een verder onderzoek, o.a. naar de identiteit van de voortvluchtige autodief, wordt ingesteld.

Hoensbroek, woninginbraak:
Vrijdag 4 januari 2002 heeft tussen 11.30 en 14.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hommerterweg te Hoensbroek. Onbekend is hoe de inbreker in de woning heeft weten de geraken. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van een valse sleutel. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Ontvreemd werden enkele DVDs, cds, twee eurokits en de onbekend inhoud van een spaarpot. De gedupeerde heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, rookontwikkeling in woning:
Vrijdagmorgen 4 januari 2002 omstreeks 09.30 uur heeft zich een sterke rookontwikkeling voorgedaan in een woning aan de Bruinkoolweg te Heerlen. De bewoonster had in de magnetron enkele broodjes geplaatst maar was deze vergeten. De broodjes gingen in rook op, met een fikse rookontwikkeling in de woning als gevolg. De hulpdiensten werden gewaarschuwd. De brandweer haalde de magnetron uit de woning, waarna alle leed was geleden. De 28 jarige bewoonster liep ademhalingsproblemen op en gevolge van ingeademde rook. Zij werd ter plaatse door personeel van een ambulance geholpen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. Na het luchten van de woning kon de bewoonster haar woning weer betrekken.

Heerlen, man ingesloten in restaurant:
Een 32 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft zich de afgelopen nacht in een restaurant langs de autosnelweg A-76 te Heerlen laten insluiten. Na het inwerking treden van het alarm kon hij door een politiehond worden opgespoord, waarna hij aangehouden kon worden. Zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur verliet het laatste personeel het restaurant waarna het inbraakalarm in werking werd gesteld. Om 02.05 uur trad het alarm in werking. Bij onderzoek van de politie, samen met personeel van het restaurant, trof een hond van de politie de man in de kelderverdieping van het restaurant aan, waar hij zich verstopt had in een doucheruimte. De man bleek zich in de tussentijd tegoed gedaan te hebben aan etens- en drinkwaren afkomstig uit het restaurant. Hij werd door de politie ingesloten aan het politiebureau ter vaststelling van zijn identiteit. Mogelijk verblijft hij illegaal in Nederland.