Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Overval op woning

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een 54-jarige man overvallen in zijn woning gelegen aan de Calveenseweg.

Omstreeks 04.00 uur werd de man wakker omdat er twee mannen in zijn slaapkamer liepen en hem vervolgens vastpakten. De 54-jarige man verzette zich hevig maar kon niet voorkomen dat hij door de mannen werd overmeesterd en vastgehouden in zijn kamer.

Beide mannen doorzochten vervolgens de woning. Kort hierop verlieten de vermoedelijk twee mannen de woning weer. De Amersfoorter wist zich op een gegeven moment te bevrijden en waarschuwde de politie.

Door de hevige vechtpartij raakte de man gewond aan zijn gelaat. Voor zover nu bekend werd alleen een beurs met hierin een klein geld bedrag weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie van Eemland zuid onder telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijdingen letsel

LEUSDEN- Op donderdagmiddag vond er omstreeks 17.45 uur een ongeval plaats waarbij een 44-jarige automobiliste uit Maarn gewond raakte.

De 44-jarige reed over de Randweg en voor haar reed een 32-jarige automobilist uit Driebergen en een 33-jarige automobilist uit Nijkerk. De 44-jarige had te laat in de gaten dat de twee automobilisten voor haar stil stonden en botste tegen de 32-jarige aan die op zijn beurt weer tegen de 33-jarige aan reed. De vrouw raakte gewond aan haar neus en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De autos raakten beschadigd.

AMERSFOORT Op de Plotterweg in Amersfoort verleende donderdag een 23-jarige Amersfoortse geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Oudekerk aan de Amstel. De 23-jarige, die op de fiets reed, remde te laat en kwam daardoor tegen de flank van de auto. Door de klap raakte zij gewond aan haar enkel. Voor controle is de Amersfoortse naar het Lichtenberg Ziekenhuis vervoerd.

Man moet geld afgeven

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd omstreeks 18.30 uur een 19-jarige man gedwongen zijn geld af te geven.

De man liep over de Schothorsterlaan en op een gegeven moment kwam er een onbekende man naast hem fietsen. De onbekende fietser had een bivakmuts over zijn hoofd en bedreigde de 19-jarige met een vuurwapen. De man moest zijn beurs afgeven en hiernaar fietste de onbekende man hard weg op zijn donkerkleurige damesfiets zonder verlichting.

Op de Bombardonstraat zag de man zijn beurs weer liggen. Het papiergeld was er echter uit gehaald. Eventuele getuigen van deze beroving kunnen contact opnemen met de politie van Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Bedrijfsinbreker aangehouden

AMERSFOORT- De politie van het district Eemland zuid werd omstreeks middernacht gewaarschuwd door de politie van het district Gelderland midden dat er een inbraak was geweest in een bedrijf in Nijkerk en dat hierbij een auto was weggereden die afkomstig was uit Amersfoort. Een onderzoek werd ingesteld en op de Leliestraat werd de auto aangetroffen. De eigenaar van de auto werd aangehouden in een nabijgelegen woning en overgedragen aan de politie Gelderland midden. In de auto werden verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen.