Korps: Utrecht, plaats: 11-01-2002
Persberichten Eemland Noord, 09.45 uur

Intensieve controle op gordelplicht

BUNSCHOTEN/BAARN Door de politie is donderdag een gordelcontrole gehouden op de Kronkels en Groen van Prinsterensingel in Bunschoten.

In totaal werden inzittenden van ongeveer 350 voertuigen gecontroleerd. Deze controle resulteerde in 56 boetes. Op het niet dragen van de autogordel staat een boete van 40. Daarnaast schreef de politie bekeuringen uit voor het niet tonen van de 1e vordering rijbewijs en een niet werkende losbreekreminrichting.

Ook op de Vondellaan en Eemnesserweg in Baarn kregen totaal negen inzittenden van voertuigen een bon voor het niet dragen van de gordel. Aan de Molenstraat in Bunschoten overkwam acht inzittenden hetzelfde.

Snelheidscontrole Biltseweg

SOEST Op de Biltseweg in Soest is donderdag tussen 09.30 en 12.00 uur van in totaal 2.093 voertuigen de snelheid gemeten.

Het aantal snelheidsovertreders was met 24 relatief laag. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km. p/u., waar 80 km. p/u is toegestaan.

Verlichtingscontrole in Soest

SOEST Op de Birkstraat in Soest is donderdag van 07.20 tot 08.15 uur gecontroleerd op fietsverlichting.

Van de 390 passerende fietsers, bleek dat van 76 de verlichting niet in orde was. De regionale doelstelling is dat 75 procent van de fietsers de voorgeschreven verlichting behoort te voeren. Het lijkt er op dat de regelmatige controles het gewenste effect hebben.

Opvallend is wel dat veel fietsers die in een groep rijden, de verlichting helemaal niet aan hebben.

Dronken automobilist aangehouden

SOEST Een dronken automobilist is donderdag op de Jachthuislaan in Soest aangehouden.

De 46-jarige man wekte de aandacht van de agenten, omdat hij in een voertuig reed met oude kentekenplaten. Na het stopteken werd een alcohollucht waargenomen. De ademanalyse in het politiebureau gaf als resultaat 375 ugl. aan. Daarnaast bleek dat het rijbewijs sinds een half jaar ongeldig was.

De inwoner van Soest ontving een dagvaarding en kreeg een rijverbod van drie uur.

Resultaat Doe nuchter-controle
EEMNES In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter, Rij alcoholvrij is donderdagavond op verschillende locaties in de gemeente Eemnes gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Van 20.30 tot 24.00 uur werden totaal 156 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Dit gebeurde aan de Wakkerendijk en bij de afrit van de Rijksweg A27.

Tijdens de controle blies een 26-jarige inwoner van Baarn een A (Alarm) op het blaasapparaat. De bestuurder werd aangehouden. In het politiebureau volgde een tweede blaastest, waaruit een alcoholpromillage van 210 ugl. naar voren kwam. Hiermee bleef de man net binnen de toegestane wettelijke grenzen.