Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wehkamp vult warenhuis op Wanadoo-portal

On line winkelen in de meest complete webwinkel via www.wanadoo.nl

Amsterdam, 11 januari 2002 - Wanadoo is in samenwerking met Wehkamp een warenhuis gestart op haar portal www.wanadoo.nl. Bezoekers hebben hier makkelijk toegang tot een breed assortiment van meer dan 20.000 consumentenartikelen met de herkenbare en betrouwbare service. Wehkamp, Nederlands grootste home shopping-bedrijf, is alom bekend op de Nederlandse consumentenmarkt en staat voor gemak en betrouwbaarheid. Het bedrijf heeft veel ervaring op het gebied van verkopen op afstand.

Het Wanadoo-warenhuis betekent voor Wehkamp een verbreding van haar distributie en voor de Wanadoo-portal meer expertise in verkopen op afstand en een uitbreiding van haar aanbod. Allemaal zaken die goed aansluiten bij de wensen en verwachtingen van haar bezoekers. Wehkamp zal inhoud leveren voor het Wanadoo-warenhuis.

Wehkamp verwacht veel van de samenwerking: "Wanadoo is een sterke portal met veel bezoekers, Wehkamp een betrouwbare webwinkel met een krachtig fulfilment", aldus Oscar Diele, manager E-commerce en Internet van Wehkamp. "Deze twee partijen vormen een perfecte combinatie."

Paul Lempers, Director van de Wanadoo-portal: "De samenwerking met Wehkamp past in ons beleid om samenwerkingsverbanden aan te gaan met sterke partners. Net als Wanadoo staat Wehkamp sterk in de markt. De portfolio en betrouwbaarheid van Wehkamp sluiten zeer goed aan op de wensen en behoeften van onze bezoekers en klanten. Wehkamp en Wanadoo vullen elkaar in dit opzicht perfect aan."

De Wanadoo-portal biedt een breed pakket van diensten (Agenda, Chat, Forum, Dating, E-cards, Mobile, Video, Homepages, Software en Warenhuis) NNNen thematische informatie-channels (Nieuws, Games, Film & TV, Carrière, Geld, Reizen, Auto, Nachtclub en Winkelen). De start van een samenwerking met Wehkamp is hierop een goede aanvulling, omdat blijkt dat internetgebruikers steeds vaker on line producten aanschaffen zonder dat zij hiervoor de deur uit hoeven te gaan. Bovendien zijn gebruikers op zoek naar een betrouwbaar en uitgebreid aanbod van artikelen.

De Wanadoo-portal staat in Nederland op de negende plaats van meest bezochte websites met 870.000 unieke bezoekers en ruim 12 miljoen pageviews per maand (bron: Nielsen Netratings, december 2001).

###

Over Wehkamp
Wehkamp B.V. (www.wehkamp.nl) maakt deel uit van de multinational The Great Univesal Stores PLC in Londen. In Nederland is het bedrijf ondergebracht in een houdstermaatschappij: GUS Holland Holding B.V. Bij het bedrijf werken 1.250 medewerkers. Wehkamp is Nederlands grootste homes hopping- organisatie en marktleider op het gebied van verkopen op afstand, zowel wat betreft geprinte media als t.a.v. het digitaal ondernemen. Jaarlijks brengt het bedrijf twee hoofdcatalogi op de markt in een oplage van 1,6 miljoen stuks per seizoen, naast vele andere bijmedia in een oplage van ca. 12,5 miljoen exemplaren per seizoen. De totale omzet van het bedrijf bedraagt 340 miljoen euro. Sinds de start van Wehkamp op het internet in 1995 hebben de verkopen via dit extra verkoopkanaal een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is Wehkamp Nederlands drukst bezochte webwinkel met een omzet van 59 miljoen euro in 2001 en meer dan een miljoen bezoekers per maand. Het assortiment van Wehkamp omvat meer dan 20.000 fashion-, hardware- en supermarktartikelen. Wehkamp heeft drie vestigingen in Nederland: een hoofdkantoor in Zwolle en twee distributiecentra, in Dedemsvaart en Maurik.

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volledige dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt. Wanadoo biedt een volledig pakket van internettoegang aan consumenten, waartoe inbelabonnementen, variërend van free tot flat-fee, en breedbandinternet (ADSL en Cable) behoren. Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland in de top tien van meest bezochte websites. EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim vijf miljoen actieve abonnees.