Gemeente Leiden

Narcissen groeien in het Stadsbouwhuis

In het stadhuis en het Stadsbouwhuis is meer te doen dan paspoorten verlengen of ambtenaren kijken. Er is namelijk ook kunst te bewonderen: komende weken gratis tentoonstellingen van de Noyense School en kunstenares Joke Elzinga.

BESTUURSDIENST - In het Stadsbouwhuis wordt ook aan kunst gebouwd. Het werk van kunstenares Joke Elzinga is opgesteld in de vitrines aan de Langegracht 72. Centraal staan 'groeivormen'. Zo is een heus narcissenveld uitgebeeld met behulp van plastic, papier, folie en zijde. Volgens de kunstenares zelf is de tentoonstelling bij voorkeur met een zonnetje te bewonderen, want dan bieden de kunstwerken ook 'een spel van licht en schaduw in de vitrines'. De tentoonstelling in het Stadsbouwhuis is te zien tot 18 februari.

Noyense Olieverf
In het stadhuis opent volgende week dinsdag een tentoonstelling van de 'Noyense School'. Deze groep van zestien olievervende kunstenaars heeft zich vernoemd naar de Leidse kunstenares Leny Noyen, bij wie ze eerder schilderlessen volgde. Vanaf juni 1999 schildert de groep in een eigen atelier in Sassenheim. Tot 15 februari is hun werk te zien in het atrium van het stadhuis.

Een narcissenveld van plastic, papier, folie en zijde. Foto: Wim van Noort.