Ingezonden persbericht


ITCG start met Data Intelligence diensten.

11 januari 2002
IT Consultancy Group (ITCG) uit Groningen gaat het komend jaar haar dienstenpakket uitbreiden met Data Intelligence Diensten. Bovendien wil het bedrijf de aanwezigheid binnen Groningen benadrukken door intense samenwerking met IT-partners en het ondersteunen van maatschappelijke organisaties.

Het bedrijf ITCG heeft zich in de eerste drie jaren van het bestaan intensief bezig gehouden met het uitvoeren van Data Warehousing en Data Conversie trajecten in het binnen- en buitenland. De focus op het verwerken van gegevens maakt ITCG relatief ongevoelig voor huidige slapte in de markt van de automatiseringsbranche. Het bedrijf is de afgelopen tijd gestaag gegroeid en heeft nu een tiental consultants in dienst.

De komende maanden introduceert ITCG een aantal diensten, die bedrijven in staat stellen meer informatie uit de gegevens te halen die reeds binnen de organisatie aanwezig zijn. Door bestanden te verifiëren, te verrijken en te koppelen kan kennis naar boven worden gehaald, die een organisatie in staat stelt kosten te reduceren of meer omzet te genereren. Voorbeelden van deze diensten zijn het opbouwen van integrale dossiers, het verrijken van bestanden, kwaliteitscontrole en fraudedetectie. De basis voor deze diensten vormen de in eigen huis ontwikkelde producten DatProF en CLUE en de kennis die ITCG heeft met deze materie. Voor het leveren van deze diensten is ITCG op zoek naar partners om samen borg te staan voor kwaliteit, overzichtelijke kosten en een kort implementatietraject.

ITCG vindt dat het als bedrijf ook een maatschappelijke rol heeft. Naast het financieel ondersteunen van de Waddenvereniging, hoofdsponsoring van het DKV volleyballtoernooi en donaties aan andere goede doelen , biedt het bedrijf vanaf 1 januari 2002 interim management ondersteuning aan de Vereniging Kleine Dorpen Groningen, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de leefbaarheid van het Groninger platteland. Door de medewerkers de mogelijkheid te bieden ook buiten de normale opdrachten actief te zijn, wil ITCG de ontplooiing van haar mensen bevorderen en de binding met het bedrijf versterken.

>
G.S. Zijlstra
(senior consultant IT Consultancy Group bv)

drs. G.S. Zijlstra
Phone: +31-50-5798643
Company: IT Consultancy Group BV
Fax : +31-50-5798644
Friesestraatweg 215
Mobile : +31-6-51993591
9743 AD Groningen
E-mail : g.s.zijlstra@itcg.nl
The Netherlands
http://www.itcg.nl