Ingezonden persbericht

Te Strake splitst bedrijf

DEURNE, 20020111 -- Het Deurnese bedrijf Te Strake is met ingang van 1 januari 2002 gesplitst in twee aparte bedrijven, Te Strake BV en Te Strake Surface Technology BV. Door separaat op hun specifieke en verschillende markten te opereren, verwachten beide ondernemingen flexibeler te kunnen inspelen op wensen van hun klanten en ontwikkelingen in de markt.

Te Strake bestond tot nu toe uit drie business units. De bedrijfsonderdelen Weaving Technology en Engineering & Production vormen samen het 'nieuwe' Te Strake BV. Dit bedrijf richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling en productie van complexe mechatronische bewegingssystemen die toegepast worden in verschillende industrieën. De onlangs door Te Strake overgenomen bedrijven Hermus BV te Venray en Optel BV te Nijmegen zijn, als volledige dochters, onderdeel van deze Te Strake tak. Per 1 januari 2002 is ir. Geert van de Kerkhof (39), die al sinds 1988 bij Te Strake werkt, benoemd tot directeur van deze onderneming.

De activiteiten op het gebied van oppervlaktebehandelingen (voorheen business unit Corrosion Protection) worden ondergebracht in Te Strake Surface Technology Holding BV. De belangrijkste afzetmarkt van dit bedrijf is de automobielindustrie. In deze holding zijn de werkmaatschappijen Te Strake Surface Technology BV in Deurne, het verkoopkantoor in Duitsland, Te Strake Surface Technology GmbH te Solingen, en een nieuwe werkmaatschappij in Obrigheim (D) ondergebracht. Om de sterke groei van opdrachten uit Zuid Duitsland, Italië en Frankrijk op te vangen, is voor de nieuwe werkmaatschappij in Duitsland eind vorig jaar de bouw gestart van een nieuw productiebedrijf. Een directieteam bestaande uit ing. Roel Kraaijenbrink (34), Johan Nelissen (50) en Jürgen Tomaszewski (49) gaat Te Strake Surface Technology leiden.

Kees Halkes, tot 1 januari algemeen directeur van Te Strake BV, blijft als lid van de Raad van Commissarissen actief betrokken bij beide ondernemingen.



Ingezonden persbericht