Gemeente Zwolle

Zwolse jeugd zamelt ruim 10.000 kerstbomen in Datum uitgave: 11-01-2002 Onderwerp :Milieu en woonomgeving

Gedurende de recent gehouden drie inzamelmiddagen heeft de Zwolse jeugd ruim 10.000 kerstbomen bij de gemeente ingeleverd. Dat is meer dan vorig jaar, toen iets meer dan 9.000 kerstbomen werden verzameld.

De gemeente is blij met het grote aantal ingezamelde kerstbomen. Zonder inzamelingsactie zouden veel kerstbomen als zwerfvuil in de openbare ruimte terechtkomen. De ingezamelde kerstbomen zijn versnipperd. De gemeente gebruikt het restmateriaal als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.

Stempelkaarten
De kinderen ontvingen voor elke ingeleverde kerstboom een stempel op een stempelkaart. Met tien stempels was de kaart vol. Een volle stempelkaart leverde een gratis toegangsbewijs op voor het zwembad en twee volle kaarten gratis toegang tot het Ecodrome. Begin 2001 ? na de vorige kerstboominzameling - hebben veel kinderen van deze gratis toegangsbewijzen gebruik gemaakt. 77 kinderen bezochten gratis het Ecodrome en 539 volle stempelkaarten werden bij het Aa-bad en Hanzebad ingeleverd voor een gratis middag zwemmen.

Geld
De kerstbomen leverden de kinderen ook contant geld op. Bedoeld was de kinderen per ingeleverde boom 20 eurocent uit te betalen. Helaas bleken de benodigde euromuntjes zo vlak na de invoering van de euro niet leverbaar. De gemeente heeft daarom besloten de kinderen per boom 2 kwartjes uit te betalen. De Zwolse jeugd maakte hier geen punt van.

Prijsvraag
Via de stempelkaarten kunnen de Zwolle kinderen ook nog meedoen aan een prijsvraag. Wegens de invoering van de euro is de naam "Kwarretje voor een sparretje" zoals de actie voorheen heette, niet meer toepasselijk. De gemeente Zwolle heeft daarom de Zwolse jeugd gevraagd een nieuwe slogan te bedenken. Kinderen kunnen deze slogan via hun stempelkaart inleveren.

Bron: Afdeling Communicatie en
Juridische Zaken
Datum van 14-01-2002 tot 20-01-2002