Politiebericht Eindhoven 11-01-2002
2e Persbericht 11 januari 2002

Zuidoost Brabant: Aanrijdingen door gladheid
Vrijdagmorgen zijn door de gladheid in de regio verschillende ongevallen gebeurd. Tussen 8.30 en 10.15 uur kwamen bij de meldkamer 34 meldingen binnen. De meeste aanrijdingen, vijftien, waren in Eindhoven. Verder waren er aanrijdingen in Geldrop, Nuenen, Valkenswaard, Leende, Asten, Oirschot, Waalre, Maarheeze en Bakel. Er was voornamelijk sprake van materiaalschade. Er waren ook enkele meldingen van gevallen fietsers en bromfietsers. Op de Dommelseweg in Valkenswaard ging een 23-jarige Valkenswaardse vrouw met haar fiets onderuit. Zij is met een gewonde enkel naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. Een Veldhovense vrouw werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Zij raakte gewond aan haar heup toen zij op de Wal in Veldhoven viel. Zij was te voet. Op de Keizer Karel V Singel viel een 22-jarige Eindhovense fietsster door de gladheid ten val. Zij had een hoofdwond. Deze is in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gehecht.

Heeze: Aanhanger gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanuit een open veldschuur bij een woning aan Kreijl een groene aanhangwagen gestolen. De waarde van de aanhanger is ongeveer 636,=.

Geldrop: Kanaries gestolen
Uit een volière achter een woning aan Hoog Geldrop zijn in de nacht van donderdag op vrijdag veertien kanaries gestolen. Het slot van het vogelverblijf is opengebroken.

Veldhoven: Twee autos gestolen op de Lei
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn van de Lei twee personenautos gestolen. De verdwenen autos zijn een witte Opel Kadett met het kenteken PF-08-GS en een rode Opel Corsa met het kenteken DG-ZJ-31.

Veldhoven: Fietser gewond
Een 16-jarige jongen uit Knegsel is vrijdag om 8.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op Locht. De jongen fietste over het fietspad voor het tegemoetkomende verkeer. Hij raakte met zijn stuur het stuur van een fietser die hem tegemoet kwam gereden en viel. De andere partij fietste door. De jongen uit Knegsel is met verwondingen aan hoofd en been in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven opgenomen.