Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Aanrijding

AMERSFOORT Op het Stationsplein ter hoogte van de kruising Wijersstraat Stationsstraat, kwamen zaterdag rond 16.00 uur een auto en een scooter met elkaar in botsing. De automobilist, een 22-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, wilde vanaf de Wijersstraat door het groene verkeerslicht linksaf de Stationsstraat in rijden. De scooterrijder, een 16-jarige jongen uit Soest, kwam van links over de Stationsstraat en reed door het rode licht waarbij hij met flinke snelheid tegen de zijkant van de auto botste. De scooterrijder stond meteen op maar is later voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. De scooter raakte total loss.

Aanrijding met slok op

AMERSFOORT Een 60-jarige man uit Amersfoort botste zaterdag rond 19.30 uur met zijn auto tegen een geparkeerde auto op de Sint Bonifatiusstraat. De bestuurder stapte vervolgens uit zijn auto en liep op een onzachte manier tegen de muur van een huis aan. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hoofd waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, werd op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd waaruit bleek dat de man
1,70 promille alcohol in zijn bloed had. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Te koud om papegaai uit te laten

AMERSFOORT Zaterdag rond 23.00 uur werd de politie door omwonenden gebeld met de mededeling dat er in de Rossinistraat twee mensen met een papegaaienkooi (inclusief papegaai) liepen die bij huizen aanbelden met de vraag of ze even mochten bellen. Toen de politie aankwam verklaarden de man (een 46-jarige Amersfoorter) en de vrouw (een 45-jarige Amersfoortse) dat ze hun pas aangeschafte papegaai aan het uitlaten waren maar dat ze de weg naar huis niet meer konden vinden. Met het advies dat het veel te koud is voor een papegaai zo laat in de avond, heeft de politie de dierenvrienden even thuisgebracht.