Politiebericht Friesland: Friesland 15-01-2002
Politieberichten van 15 januari (07.00 - 13.00)

Sneek, Drachten, Heerenveen en Gorredijk: verkeerscontroles Maandag tussen 09.00 en 16.00 uur is door medewerkers van het bureau verkeershandhaving Fryske diken op diverse plaatsen gecontroleerd. Op Het Meer te Heerenveen, de Oppenhuizerweg te Sneek en de W. Tjaardastraat te Sneek zijn 87 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder gordel, één voor het rijden zonder rijbewijs, één voor het rijden over een verdrijvingsvlak, één voor het rijden met een slecht zichtbare kentekenplaat en eenmaal voor het rijden door rood licht. In Drachten is gecontroleerd op de Noorderdwarsvaart, Zuiderdwarsvaart, dr. M.L. Kingsingel en de Overstesingel. Hier werd 85 maal bekeurd voor het niet dragen van de gordel, één voor APK, tweemaal voor snelheid en eenmaal voor een te lange lading. In Gorredijk, op de Stationsweg, werd 11 maal bekeurd voor het niet dragen van de gordel. In totaal werd door 16 politiemensen aan de actie meegewerkt.

Balk: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Jelle Meineszleane. Het slot in het rechter voorportier werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De totale schade bedroeg ongeveer 650.- De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Ook in de Tsjerk Hiddesstraat werd in dezelfde nacht een personenauto opengebroken. Het rechter voorportierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Balk, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 09.00 uur reed een 27-jarige inwoner van Groningen met zijn bestelauto over de Rijksweg A32 in de richting Leeuwarden. Voor hem reed in dezelfde richting reed een personenauto, die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Dieren. Ter hoogte van de afslag Joure wilden beide bestuurders hun weg in die richting vervolgen. De bestuurder van de bestelauto bemerkte de voor hem rijdende personenauto te laat op en botste tegen de achterzijde van die wagen. De inwoner van Groningen klaagde over pijn in zijn nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272