Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2002 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.50 u) Donderdag, 17 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Voerendaal; verdovende middelen
In Voerendaal werden op de Kunderberg na een telefoontje van een bezorgde buurtbewoner drie verdachten aangehouden ivm met het bij zich hebben van verdovende middelen. Het ging hierbij om drie mannen, 34, 21 en 29 jaar oud, alledrie van Duitse nationaliteit. Zij waren met hun auto tot boven aan de Kunderberg gereden, waar relatief weinig mensen komen. Hier wilden zij vermoedelijk hun verdovende middelen gebruiken. Zij werden echter gestoord door de politie, die hen aanhield. Aangetroffen werden ruim 10 gram heroïne, een kleine hoeveelheid cocaïne en verscheidene injectiespuiten. Al deze spullen werden in beslaggenomen en de politie maakt proces verbaal op.

Kerkrade; aanrijding
In Kerkrade vond woensdag 16 januari om 19.10 uur een aanrijding met letsel plaats op Schaesbergerstraat. Een 44-jarige automobilist uit Kerkrade botste met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door 12-jarige jongen uit Heerlen. De jeugdige bromfietser kwam ten val en werd overgebracht naar het De Weverziekenhuis alwaar bleek dat de knaap enkele vingers uit de kom had. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdag, 15 januari jl. in een loods op een perceel aan de Vogezankweg in Landgraaf trof de politie in een ruimte daarvan een hennepkwekerij aan met totaal zon zevenhonderd hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc. inbeslaggenomen. Omdat de politie vermoedde dat met de electriciteit was geknoeid, schakelde de politie Essent in. De politie stelt een nader onderzoek in.