Crucell N.V. Crucell benoemt Vice President Development and Regulatory Affairs

Leiden, 17 januari 2002- Het Nederlandse antilichamen- en vaccinbedrijf Crucell (NASDAQ, Euronext: CRXL) kondigde vandaag aan dat het per 1 maart 2002 Stef Heylen heeft benoemd tot Vice President Development and Regulatory Affairs. Voorafgaand aan zijn benoeming bij Crucell bekleedde Dr. Heylen de functie van Vice President Medical Affairs voor Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA)van Johnson& JohnsonsJanssen-Cilag divisie. Hij werkte sinds 1987 voor Janssen Research Foundation in verscheidene senior management posities op het gebied van klinische R&D, regelgeving en pharmacovigilance. Dr. Heylen zal bij Crucell contacten onderhouden met alle regelgevingsorganen, Crucells klinische tests ontwerpen en implementeren en zitting nemen in alle gezamenlijke steering committees met Crucells huidige en toekomstige ontwikkelingspartners. Dr. Heylen zal tevens verantwoordelijkheid dragen voor Crucells Amerikaanse FDA filings inzake Crucells mensellijke cellijn PER.C6 Crucell heeft een sterke preklinische pijplijn van antistoffen en vaccinproducten. Zijn CD-46 antistof tegen kanker wordt samen met Centocor, een dochter van Johnson&Johnson, ontwikkeld. Verwacht wordt dat deze 2003 de kliniek in gaat. Merck & Co. houdt thans Fase I/II proeven met zijn experimentele HIV-vaccin, dat geproduceerd is op PER.C6. Crucells CEO Dinko Valerio verwelkomde de brede managementervaring van Dr. Heylen met alle aspecten van medicijnontwikkeling and regelgeving. "Zijn benoeming is gericht op het verkrijgen van goedkeuring van de regelgevingsautoriteiten en zal de ontwikkeling van onze antilichamen en vaccinproducten vergemakkelijken."

Tot Dr. Heylens eerdere verdiensten behoren het opbouwen van Janssen-Cilag'sEMEA Medical Affairs organsatie, het overzien van de internationale Regelgevingszaken en Farmacovigilentie afdeling van de Janssen Research Foundation en het in die hoedanigheid intensief onderhouden van contacten met regelgevingsorganen wereldwijd. Daarvoor heeft hij successen geboekt met de wereldwijde klinische ontwikkeling van en het verkrijgen van goedkeuring voor de blockbuster Risperdal. Dr. Heylen verkreeg zijn MD van de Universiteit Leuven in België.

Over Crucell
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell ontdekt en ontwikkelt antistoffen en vaccins tegen kanker, ontstekingsziekten en infectieziekten.

Crucell ontdekt nieuwe, aan ziekte gerelateerde targets en ontwikkelt de bijbehorende antilichamen met volledig menselijke kwaliteiten. De antilichamen worden samen met farmaceutische bedrijven op de markt gezet in ruil voor verstrekkingsgelden, mijlpalen en royalties. Crucells CD-46 antilichaam tegen meervoudig myeloom, borstkanker en dikkedarmkanker wordt samen met Centocor, een dochteronderneming van Johnson&Johnson, op de markt gezet.

Crucell ontwikkelt thans vijf antistoffen tegen darmkanker, borstkanker, leukemie, ontstekingen en angiogenese. Additionele programma's zijn gestart op het gebied van oncologie, diabetes en hart- en vaatziekten. Crucell legt zich er op toe twee nieuwe targets en bijbehorende antilichamen per jaar te ontdekken, door gebruik te maken van haar eigen MAbstract technologie.

Crucell speelt tevens een essentiële rol in de ontwikkeling van Merck & Co's HIV-vaccin. Merck & Co heeft de exclusieve rechten voor het gebruik van Crucells PER.C6 menselijke cellijn voor de productie van het vaccins centrale adenovirale vector. Merck & Co. voert thans Fase I/II proeven uit met het vaccin.

Het bedrijf heeft verder een revolutionair nieuwe systeem ontwikkeld voor de productie van griepvaccin, welke gebaseerd is op PER.C6. PER.C6 is inmiddels de industriestandaard voor de productie van gentherapieproducten en virale vectoren.

Crucell staat sinds oktober 2000 genoteerde aan Euronext en NASDAQ. Crucell heeft het hoofdkantoor in Leiden en heeft ongeveer 170 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Crucell N.V.
Ilja van Roon
Communication Officer
Tel. +31-(0)71-524 8727
Fax. +31-(0) 71-524 8935
i.van.roon@crucell.com

Hill & Knowlton Nederland B.V.
Arie Bos
Tel. +31-(0)20- 404 4707
Fax.+31-(0)20 644 9736
abos@hillandknowlton.com