Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

17-01-2002

Philips Semiconductors Nijmegen: geen gedwongen ontslagen tot 2003

Voor de 200 van de circa 4.600 werknemers van Philips semiconductors in Nijmegen heeft CNV Metaal en elektro een sociaal plan afgesloten. Kern van het sociaal plan is dat de werknemers worden bemiddeld naar ander werk. Bijzonder is dat deze bemiddeling ook geldt voor tijdelijke krachten, die door de reorganisatie hun werk verliezen.

Personeelsleden die binnen een jaar buiten hun schuld hun baan bij hun nieuwe werkgever verliezen, kunnen terugkeren naar Philips en opnieuw gebruik maken van het sociaal plan. Philips heeft verder een garantie tegen gedwongen ontslagen gegeven. Deze geldt tot 1 januari 2003. De bond heeft daarnaast afgesproken dat er een
vertrekstimuleringsregeling is, waaruit medewerkers die vrijwillig vertrekken een bedrag ontvangen.
Mocht aan het eind van dit jaar blijken dat een aantal werknemers niet naar ander werk kon worden bemiddeld, worden nadere maatregelen afgesproken.

Vorig jaar kwam semiconductors in de moeilijkheden door het instorten van de ict-markt, waar het bedrijf halfgeleiders voor produceert. Het bedrijf verkeert inmiddels in de vierde periode van werktijdverkorting.

CNV Metaal en elektro is tevreden over het sociaal plan. Volgens onderhandelaar Peter de Jong betoont semiconductor zich door deze afspraken een goed werkgever.

Nadere inlichtingen:

Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026 - 495 53 22
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241