Politiebericht Eindhoven e.o. 17-01-2002

1e Persbericht 17 januari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bestelbus gestolen
Vanaf de Ariadnelaan is in de nacht van woensdag op donderdag een witte Mercedes Vito met het kenteken 66-VF-SP gestolen.

Eindhoven: Verdachten aangehouden door medewerkers Op de Noord Brabantlaan zijn woensdagavond rond 22.30 uur vier Utrechtenaren (17, 17, 18 en 21 jaar) aangehouden. De verdachten werden overlopen door medewerkers toen ze probeerden in te breken in een bedrijf aan de Noord Brabantlaan. Tijdens een vluchtpoging werd het viertal aangehouden door de medewerkers en overgedragen aan de politie. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Huiselijk geweld
Op de Mendelssohnlaan is woensdagavond rond 22.30 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte probeerde kort daarvoor met een kussen zijn vrouw te verwurgen. Dit gebeurde in hun woning aan de Mendelssohnlaan. De vrouw wist te ontsnappen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Hapert/Eindhoven: Auto gestolen
In een woning aan de Schouwberg in Hapert is tussen woensdag 14.15 uur en donderdag 00.45 uur ingebroken. Uit het pand werden een twee telefoonladers, een fototoestel en een sleutel gestolen. De dader is vermoedelijk binnengekomen met een sleutel die in de gestolen auto van de bewoner lag. Zijn auto, een zwarte Nissan Patrol met het kenteken VF-RN-97 werd woensdag tussen 17.00 en 23.00 uur weggenomen vanaf het Kastelenplein in Eindhoven.

Hoogeloon: Auto belandt in sloot na aanrijding
Op de kruising Broekenseind De Fluiter Horstenbleek zijn dinsdagmiddag rond 15.15 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. Een 65-jarige automobilist uit Dongen reed vanuit Knegsel over het Broekenseind. Hij verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan een 58-jarige automobiliste uit Eersel die over de Horstenbleek reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De auto van de 65-jarige automobilist belandde in een sloot. Hij en zijn 66-jarige vrouw zijn door de brandweer uit de auto bevrijd. Zij zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Na behandeling konden zij het ziekenhuis weer verlaten. De 58-jarige automobilist en haar man (leeftijd onbekend) zijn opgenomen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Mierlo: Verdachte inbraak gepakt
Woensdag om 13.20 uur is op de Don Boscostraat in Eindhoven een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op zaterdag 8 december heeft ingebroken in een woning aan de Trimpert in Mierlo. Bij die inbraak werd de inbreker door de bewoners overlopen. Zij kwamen juist thuis en zagen een man instappen in een auto en wegrijden. Binnen zagen ze dat er was ingebroken. Er was niets weg, wel was de tv kapot omdat die gevallen was. Onderzoek leidde naar de verdachte. Hij is ingesloten.

Someren: Man met vals identiteitsbewijs aangehouden In een uitzendbureau in Someren is woensdag om 14.40 uur een 41-jarige Zaïrees aangehouden. De man woont in Eindhoven. Hij had zich bij het uitzendbureau ingeschreven met een vals identiteitsbewijs. De man is voor onderzoek ingesloten. De zaak kwam aan het licht toen de man, wiens naam hij gebruikte, zich in Rotterdam voor werk meldde.