Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Bijna dubbele snelheid

NIEUWEGEIN Op woensdag raakte een man na een grote snelheidsovertreding zijn rijbewijs kwijt.

Rond 14.00 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallend politiewagen en zagen op de `s-Gravenhoutseweg een automobilist met hoge snelheid rijden. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat de man met een (al gecorrigeerde) snelheid van 110 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. De automobilist had kennelijk haast en reed met hoge snelheid via de Zuidstedeweg naar de A.C. Verhoefweg. Hier constateerden de politiemensen dat de bestuurder 68 km/u te hard reed; hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 138 km/u, terwijl het maximum 70 km/u is.

De automobilist, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, werd aangehouden. Hij verklaarde haast te hebben omdat hij op tijd in Utrecht moest zijn. Gezien de zwaarte van de overtreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alcoholcontroles

NIEUWEGEIN / HOUTEN Op woensdagavond 16 januari en in de daaropvolgende nacht heeft de politie op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

In de avonduren werd op de Laagravenseweg in Nieuwegein gecontroleerd. Geen van de twaalf bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek (teveel) te hebben gedronken.

In de nacht vonden de controles op de Rondweg in Houten en de Weg naar de Poort in Nieuwegein plaats. In totaal legden op deze locaties veertien bestuurders een blaastest af. Eén in Nieuwegein gecontroleerde bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0,9 promille (340 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Normaalgesproken zou hij een boete van 190,- hebben gekregen, maar omdat de man al eerder voor het rijden onder invloed van alcohol was aangehouden, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. Tevens kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 16 januari werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 13.30 uur verliet een man een winkel aan de Boogstede. Toen hij het beveiligingspoortje passeerde, ging het alarm af. Bij controle door een personeelslid bleek dat de man een paar laarzen had weggenomen en hij werd aangehouden.

De verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de laarzen te hebben gestolen en kreeg een boete van 115,-.

Geslotenverklaring

HOUTEN Op woensdag 16 januari heeft de politie tussen 16.45 uur en 17.15 uur gecontroleerd op de geslotenverklaring op de Fortweg. Hetzelfde vond tussen 17.20 uur en 18.00 uur op de Heemstedeweg plaats. Op de eerste locatie werden zes bestuurders bekeurd, op de tweede locatie vier bestuurders.