CDA

Hanja Maij-Weggen in Europese Conventie

Hanja Maij-Weggen neemt zitting in de Europese Conventie over de toekomst van de Europese Unie waarover in de Top in Laken is besloten. Zij is een van de zestien Europarlementariërs die aan de besprekingen over een nieuw Europees verdrag zal deelnemen. Vanuit Nederland zullen drie personen worden afgevaardigd, één namens de Nederlandse regering en twee namens de Eerste en Tweede Kamer. De Conventie staat onder voorzitterschap van de voormalige president van Frankrijk Valérie Giscard d'Estaing.

De Conventie moet zich uitspreken over de nieuwe Europese structuur die nodig is om de toetreding van nieuwe lidstaten mogelijk te maken. De Conventie zal zich onder meer moeten uitspreken over de taakverdeling tussen de Europese Unie en de Lidstaten, de verduidelijking van de rol van de nationale parlementen en de ordening van de vele Verdragen waarop de Europese samenwerking is gebaseerd.

De Conventie start op 28 februari a.s. en moet haar werkzaamheden binnen één jaar afronden. Naar verwachting zal het eindrapport van de Conventie de basis vormen voor een nieuw Europees Verdrag.

Voor meer bijzonderheden:

Hanja Maij-Weggen tel. + 32 2 284 5867
Eduard Slooteweg, voorlichter EVP-ED/CDA tel. + 32 475 721 280