ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht prijst jonge kunstenaars

Uitnodiging uitreiking Kunstanjers
Op de namen van de winnaars rust embargo tot 17 januari 16.30 uur.

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht prijst jonge kunstenaars

Kunstanjers 2001
Donderdag 17 januari 2002 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht voor de vijfde maal de 'Kunstanjers' uit aan veelbelovende jonge kunstenaars van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in Paushuize om 15.30 uur. De prijzen worden dit jaar toegekend aan Theater, Beeldende Kunst & Vormgeving en Muziek en Nieuwe Media. De prijswinnaars krijgen een kunstopdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en ontvangen daarvoor een bedrag van 3400 euro. De Kunstanjers worden uitgereikt door de commissaris van de Koningin de heer mr B. Staal, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.

Procedure
De doelstelling van deze prijs is het vergemakkelijken van de overstap van beroepsopleiding naar praktijk. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) verleent haar medewerking door een aantal jonge kunstenaars te selecteren van de Faculteiten Muziek, Beeldende Kunst & Vormgeving, Theater en Kunst, Media & Technologie. Het gaat hier om studenten die in 2001 afstudeerden aan de HKU. Er wordt niet gewerkt met een systeem van nominaties maar met meervoudige voorselecties. Een deskundige jury kiest in naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht de uiteindelijke winnaars uit deze vier vakgebieden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht ondersteunt belangwekkende initiatieven op het terrein van (amateur)kunst, cultuur en natuurbehoud. Het idee voor de 'Kunstanjers' is ontstaan vanuit de wens van het fonds om meer te doen voor individuele kunstenaars. Na overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat zijn eigen prijzen kent, besloot het fonds voor jonge, scheppende kunstenaars een prijs in te stellen.

Onder embargo tot 17 januari
De Kunstanjers zijn gewonnen door:

Categorie Beeldende kunst & vormgeving Myrthe Steenweg

Categorie Muziek Rutger Schehrer

Categorie Theater Gijs van Bon

Categorie Nieuwe Media Willem van Leunen
Marnix van de Vijver
Datum: 17 januari 2002, 15.30 uur
Locatie: Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 Utrecht Entree: alleen voor genodigden en pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Esser (030-2582490).

17 jan 02 16:30