Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 17 januari 2002

Politie Leiden-West en Bureau Halt zetten samenwerking voort Leiden
Het politieteam West van het district Leiden-Voorschoten en Bureau Halt ondertekenen woensdag 23 januari voor het tweede jaar een convenant waarin samenwerking tussen beide partijen wordt vastgelegd. Doel van het convenant is jeugdoverlast in Stadsdeel West aan te pakken. Zowel de politie als het Bureau Halt hebben belang bij de bestrijding van jeugdoverlast.

De ondertekening vindt plaats om 16.00 uur bij Bureau Halt aan de Admiraal Helfrichweg 2 in Leiden. Namens de politie ondertekent de teamchef van het politieteam West, de heer Van Eijk en namens Bureau Halt de directeur a.i., de heer Berkhout. Het Bureau Halt bevindt zich op industrieterrein De Waard. U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn.

In het convenant komen politie en Bureau Halt overeen dat de politie zaken die voor het Bureau Halt in aanmerking komen, naar het Bureau Halt doorverwijst. Het gaat hierbij om zaken met jongeren van 12 tot 18 jaar, maar ook kinderen die jonger zijn dan 12 jaar. Het politieteam zal in het jaar 2002 zestig processen-verbaal opmaken en doorverwijzen naar het Bureau Halt. Het Bureau Halt zorgt ervoor dat een jongere die een 'Halt-taak' moet verrichten, de taak in Stadsdeel West uitvoert.

Ook spreken beide partijen met elkaar af twee lessen op basisscholen te verzorgen in het kader van het project 'Doe effe Normaal'. Het gaat hier om de lessen 'Halt' en 'Vuurwerk' voor groep 7 van de basisschool.

In het voorgaande jaar is eveneens een dergelijk convenant tussen het politieteam West en Bureau Halt afgesloten. Daar de samenwerking beide partijen goed is bevallen en de activiteiten hun vruchten af hebben geworpen, gaan ze voor het nieuwe jaar een hernieuwde samenwerking aan.


Noot voor de redactie,