Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2002
Politieberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Ongeluk door aquaplaning

BREUKELEN In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari vond een aanrijding door aquaplaning plaats. Een vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 01.15 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Amstredam over de A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Breukelen wisselde de vrouw van rijstrook en raakte door aquaplaning de macht over het stuur kwijt. Zij botste tegen de vangrail en kwam via de berm en het talud in een sloot tot stilstand. Zij had lichte verwondingen aan haar hoofd en klaagde over pijn in haar schouder. Zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Zij mocht na behandeling naar huis.

Door de brokstukken die van de auto afkwamen, liepen de auto`s van drie achteropkomende automobilisten schade op.

Zwaar beschonken automobilist klem gezet

WOERDEN Op donderdag 17 januari heeft een getuige een zwaar beschonken automobilist op de A12 klem gezet.

Rond 15.45 uur reed een 37-jarige automobilist uit Maarssen over de A12, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Den Haag. Ter hoogte van De Meern zag hij een automobilist slingerend over de weg rijden. Aanvankelijk dacht hij dat de man onwel was geworden, maar toen hij hem inhaalde zag hij dat de man gewoon bij kennis was. Toen hij voor de auto reed, zag hij dat de man hevig bleef slingeren en vermoedde dat de man wel eens erg dronken kon zijn. Vervolgens zag de Maarssenaar dat de slingerende automobilist de vluchtstrook opreed en stopte. De Maarssenaar deed hetzelfde en zette zijn auto zo neer dat de andere bestuurder niet meer weg kon rijden.

De Maarssenaar sprak de bestuurder aan en constateerde dat de man erg naar de alcohol rook, pakte zijn autosleutels uit het contactslot en belde de politie. Ook uit de blaastest ter plaatse bleek dat de man beduidend teveel had gedronken. De man, 57 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 2,5 promille (1015 ug/l), vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht wapen

BREUKELEN Op donderdag 17 januari zijn na een melding dat zij een vuurwapen in hun auto hadden liggen twee mannen aangehouden.

Rond 16.20 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat een vuurwapen op het dashboard van een auto lag. In de auto zaten twee inzittenden en hij reed op de A2 vanaf Breukelen in de richting van Utrecht. Vanaf de oprit bij Maarssen is een politiewagen de auto gaan volgen. Toen een tweede politiewagen aanhaakte, werd de auto bij een benzinepomp bij de afrit IJsselstein aan de kant gedirigeerd.

Middels de uitpraatprocedure werden de beide inzittenden, 25 en 39 jaar oud en afkomstig uit Opijnen en Den Bosch, uit de auto gepraat en aangehouden. In de auto werd een neppistool aangetroffen, maar omdat deze zo speelgoedachtig was, is in overleg met de Hulpofficier van Justitie geen proces-verbaal tegen de beide mannen opgemaakt. Zij zijn vervolgens heengezonden.

F 200,- voor gevonden GSM

HARMELEN Op donderdag 17 januari kon een jongen zijn verloren telefoon terugkopen voor f 200,-. Een verdachte werd aangehouden.

Onlangs verloor de zoon van een 40-jarige man uit Harmelen zijn GSM. Op donderdag belde de 40-jarige man het nummer van de verloren GSM. Het toestel werd opgenomen en de man vroeg hoe hij de GSM kon terugkrijgen. De persoon die de GSM had opgenomen zei dat de 40-jarige man f 200,- op een bepaalde auto in de Dorpsstraat moest leggen en dat hij in ruil dan de telefoon terugkreeg. Deze afspraak werd gemaakt.

De man uit Harmelen schakelde de politie in en rond 23.00 uur werd een enveloppe onder de ruitenwisser van de auto gelegd. Even later pakte een jongeman de enveloppe en liep weg. Een politieman rende achter hem aan, waarop de jongeman er vandoor ging. De verdachte rende naar het bruggetje bij de Uitweg en schreeuwde naar een daar staande jongeman `rennen`. Ook deze jongen zette het vervolgens op een lopen. De tweede verdachte, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, werd aangehouden. De eerste verdachte wist te ontkomen.

De 19-jarige jongen had de GSM bij zich en deed daar afstand van. Hij verklaarde dat hij de GSM had gevonden en dat hij met de eerste verdachte had afgesproken dat zij de f 200,- zouden delen. De jongen die de telefoon was verloren, wilde geen aangifte doen en daarom werd in overleg met de Hulpofficier van Justitie besloten geen proces-verbaal tegen de 19-jarige verdachte op te maken.