Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 18 januari 2002

Dagelijkse berichten

Hoogezand: man aangehouden
Aan de Melkweg in Hoogezand heeft de politie donderdagnacht een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man bevond zich onbevoegd op een terrein dat met borden verboden toegang is gemarkeerd. Zijn identiteit kon niet voldoende worden vastgesteld waarna de man werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij in het bezit te zijn van sleutels van een man uit Groningen en van een giropas van iemand uit Hoogezand. Volgens de verklaring van de man had hij die gevonden. De pas bleek inmiddels te zijn geblokkeerd. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam: inbreker aangehouden
Een 33-jarige man uit Amsterdam is donderdagnacht aangehouden in een winkelcentrum aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf hoorde tijdens zijn surveillanceronde lawaai in het geheel afgesloten centrum. Hij waarschuwde de politie en bij een onderzoek in het pand werd de verdachte in een kledingwinkel aangetroffen en aangehouden. Hij was middels een gat in het dak binnen gekomen en had inmiddels een aantal zakken met kleding klaarliggen om mee te nemen. De verdachte is vermoedelijk in gezelschap van mededaders geweest. Buiten het pand werd inbrekersgereedschap gevonden terwijl kort na de aanhouding van de verdachte twee mannen wegrenden. Ze konden niet meer worden achterhaald. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Hij is vermoedelijk van buitenlandse afkomst en is niet in het bezit van geldige verblijfspapieren. De Vreemdelingenpolitie onderzoekt de identiteit en de nationaliteit van de man.

Aduard: inbraak
In een hotel aan de Friesestraatweg in Aduard is donderdagnacht ingebroken. De inbrekers kwam het pand binnen door een raam te vernielen. Ze namen een kluis met enkele tienduizenden guldens mee. De politie stelt een onderzoek in.

Wagenborgen: auto in sloot
Aan de Provinciale weg N362 bij Wagenborgen raakte donderdagavond een 46-jarige automobilist uit Appingedam met zijn auto in een sloot. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de rechter berm terecht en schoot na een stuurcorrectie de weg over waarna de auto in linkerberm over de kop sloeg en in de sloot belandde. De bestuurder kon zelf uit de zwaar beschadigde auto komen. Hij liep slechts een nat pak op. Een bergingsbedrijf takelde de auto uit de sloot.

Appingedam: scooter in brand
Vermoedelijk door kortsluiting raakte de bromscooter van een 18-jarige inwoner van Muntdendam donderdagavond in brand. De man reed met een 19-jarige passagier uit Wirdum achterop over de Tolweg in Appingedam toen de brommer plotseling vlam vatte. De resten van de brandende bromscooter werden door de brandweer geblust. Bestuurder en passagier liepen geen letsel op.

Bedum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Bedum ingevorderd. Surveillerende politiemensen zagen de man rijden over de Beneluxweg in Groningen. Hij reed met een snelheid van 120 km per uur terwijl op de Beneluxweg 70 is toegestaan. De man vervolgde zijn weg over de Eemshavenweg in de richting van Bedum. Daar reed hij 154 km terwijl 100 is toegestaan. Ook reed de man een aantal keren dicht op een voorganger (bumperkleven). Nadat hij een stopteken had gekregen werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingenomen.

Delfzijl: insluiper aangehouden
Personeel van een assurantiekantoor aan de Hogelandsterweg in Delfzijl betrapte donderdagmiddag in hun bedrijf een 43-jarige man uit Usquert terwijl deze een portemonnee met inhoud wegnam uit een aan een kapstok hangende jas. De verdachte verliet het kantoor maar werd door de medewerkers achterhaald en aan de politie overgedragen. De man is naar het politiebureau gebracht waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Tolbert: plakker aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag aan de Oldebertweg in Tolbert een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was bezig posters te plakken op een informatiebord. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een vergunning voor het plakken van posters op onroerend goed. De man werd naar het politiebureau gebracht. Hij kreeg een bekeuring en zijn bestelauto en de overgebleven posters zijn na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Groningen: dronken automobilist veroorzaakt aanrijding Bij de Ebbingebrug verleende een 28-jarige automobilist uit Groningen donderdagnacht geen voorrang aan een 24-jarige automobilist automobilist. Als gevolg van de botsing moesten beide voertuigen worden weggesleept. De 28-jarige bestuurder bleek onder invloed en blies op het bureau een promillage van 1.6. Tevens bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Tegen de man worden processen-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw (76) aangereden bij oversteken fietspad Een 76-jarige vrouw uit Groningen werd donderdagmiddag aangereden door een fietser toen zij een fietspad bij het Damsterdiep overstak. De vrouw kwam ten val en liep een hoofdwond op. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man biedt politieman fiets aan
Een politieman die donderdagnacht in burgerkleding door de Oude Kijk in t Jatstraat liep kreeg van een 35-jarige man uit Groningen een fiets aangeboden. Hij werd ter plekke aangehouden en bleek een betonschaar bij zich te dragen. Hij kreeg een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: rijden onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden werd donderdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd aangehouden op het Stationsplein en blies een promillage van 1.25. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Agenten zagen donderdagavond een 40-jarige automobilist uit Groningen met hoge snelheid over de Oostersingel en het Damsterdiep rijden. Hij werd op de Lijnbaanstraat aangehouden en blies een promillage van 1.25. Ook hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: fietsverlichtingscontrole
Op de Rademarkt werd donderdagavond een controle op verlichting van bromfietsers en fietsers gehouden. 83 fietsers kregen een bon. Een 20-jarige man probeerde aan de controle te ontsnappen door hard door te fietsen. Hij kwam in botsing met een auto die de parkeergarage aan de Rademarkt in wilde rijden. De man viel maar liep geen letsel op. Hij kreeg alsnog zijn bekeuring voor het rijden zonder licht.

Groningen: aanrijding onder invloed van drank
Op de kruising van de van Swietenlaan met de GL Wichmanstraat verleende een 40-jarige automobilist uit Groningen geen voorrang aan een 29-jarige automobiliste uit dezelfde plaats. Een van de autos moest worden weggesleept. De 40-jarige man moest blazen en haalde aan score van 0.85 promille. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).