Ingezonden persbericht

Vernieuwde site Netwerk Notarissen biedt gevarieerde interactiviteit

Baarn, 18 januari 2002 - Netwerk Notarissen heeft haar site www.netwerknotarissen.nl geheel vernieuwd. Naast een informatief deel over zaken als samen verder, huis kopen, testament, bedrijf en vereniging bevat de site een interactief deel voor bezoekers en aangesloten kantoren. Hier worden vragen gesteld, brochures besteld en abonnementen op nieuwsbrieven gerealiseerd. Elke informatierubriek sluit af met de optie Akten & Contracten, waarmee cliënten de akte kunnen voorbereiden en aan het kantoor van hun keuze sturen.

Informatie en interactie
Netwerk Notarissen biedt in de site een overzichtelijk aanbod van informatie. In de rubriek Privé wordt op alle voorkomende situaties in het privé-leven van mensen ingegaan, van "samen verder" tot "erven" en van "eigen huis" tot aansprakelijkheid". In de rubriek Bedrijf komen alle facetten van het ondernemerschap aan bod; in de rubriek "Vereniging/Stichting" staat alles over het oprichten en op gang houden van een vereniging of stichting, met de belangrijkste juridische verschillen. Deze rubrieken wordt afgesloten met de optie "Akten & Contracten" waarmee cliënten zelf voorbereidingen treffen voor het opmaken van de akte. In de rubriek Actueel is informatie over langer lopende actuele thema's opgenomen, zoals de invoering en gevolgen van het nieuwe erfrecht. In de rubriek Netwerk Notarissen staat specifieke informatie over de organisatie, de kantoren en de service van Netwerk Notarissen.

Actualiteiten
De homepage van www.netwerknotarissen.nl bevat drie actualiteitsopties. Naast een dagelijkse nieuwsupdate rouleren de "Vraag van de dag"met antwoord op een veel gestelde vraag door het publiek en de "Rubriek van de dag" met een toelichting op één van de rubrieken die de site bevat.

Abonnement
De kantoren van Netwerk Notarissen bieden hun cliënten een abonnement aan op elektronische informatie over de ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving die voor de cliënt relevant is. Via de optie 'Mijn notaris" kan de cliënt, maar ook een willekeurige bezoeker van de algemene site, zich op de kwartaalnieuwsbrief van een kantoor naar keuze abonneren. De cliënt bepaalt zelf over welke onderwerpen hij of zij op de hoogte gehouden wil worden. Met de informatie kan men telkens opnieuw beoordelen of getroffen regelingen nog steeds op hun situatie van toepassing zijn dan wel dat men bepaalde regelingen zou moeten treffen of aanpassen. Vanuit elk artikel bestaat de mogelijkheid door te linken naar achtergrondinformatie.

Expositieruimte
De site van Netwerk Notarissen biedt (zowel landelijk bekende als lokale kunstenaars) de gelegenheid hun creaties te exposeren. Hiervoor een speciale expositieruimte ingericht. Elke twee maanden wordt de actieve database vervangen en wordt het "oude" materiaal naar het archief verplaatst. In januari en februari wordt werk van schilderes Marianne Brons uit Lisse tentoongesteld. Vanaf medio 2002 krijgen individuele kantoren gelegenheid het op Internet geëxposeerde werk ook fysiek op hun kantoor ten toon te stellen.

Wilt u weten waar de kantoren van Netwerk Notarissen zijn, surf dan naar www.netwerknotarissen.nl/mijnnotaris.