Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Enkele collegeleden zijn op zondagmiddag 20 januari aanwezig bij het Nieuwjaarsconcert "Europa 2002" van harmonie Constantia Etten-Leur in de Nobelaer.
Wethouder H. van der Heyden is op zondagmiddag 27 januari aanwezig bij het concert van het koor de Cantorije in het Trouwkerkje. Wethouder H. van der Heyden en wethouder M. Donders-de Leest bezoeken op zondag 27 januari de jubileum-manifestatie in verband met het 125-jarig bestaan van de Lambertuskerk. Op woensdag 30 januari boort wethouder W. Vermunt de eerste paal voor de nieuwe brede school "De Keen" aan het Slagveld/Moerlaken. Hij doet dit samen met de aannemer en een vertegenwoordiger van de scholen en De Markenlanden.
Enkele collegeleden bezoeken op donderdagavond 7 februari het Koetshuis waar het "pannenbier"geproefd zal worden.

Trouwkerkje

Het Schutsgilde Sint Hubertus heeft toestemming gekregen van burgemeester en wethouders om op zondag 23 juni gebruik te maken van het Trouwkerkje voor de Kringdag.

Jaarplan en begroting 2002 regiobureau

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het jaarplan en de begroting 2002 van het regiobureau intergemeentelijke samenwerking. In de gemeentebegroting is met een lager bedrag rekening gehouden voor de bijdrage voor het overlegplatform en met een groter bedrag voor Volkshuisvesting. De voornaamste reden van dit verschil is dat kosten die voorheen werden toegerekend aan de taak Volkshuisvesting nu worden toegerekend aan het overlegplatform. In de eerstvolgende begrotingswijziging, de Voorjaarsnota, wordt dit aangepast.

Commissievergadering

De Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken komt op dinsdag 26 februari vanaf 19.00 uur bijeen voor een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de agenda staat onder andere:
* Onderhoudsplanning schoolgebouwen primair onderwijs uitvoeringsjaar 2002 (openbare en bijzondere gebouwen)

Turfschip krijgt subsidie voor rolstoelplateaulift

Burgemeester en wethouders hebben een subsidie van 8.281,49 beschikbaar gesteld voor de aanschaf en plaatsing van een rolstoelplateaulift in het Turfschip. Hierdoor wordt ook de eerste verdieping bereikbaar gemaakt voor mensen in een rolstoel.

Straatnaamgeving

Het college van b en w heeft vanwege de steeds terugkerende discussies over de naamgeving van het voormalig rijkswegtracé een aantal besluiten genomen. De hoofdrijbaan en de ventwegen tussen de Moerdijkse Postbaan en de rotonde Couperuslaan gaan Bredaseweg heten, het deel tussen de rotonde Couperuslaan en de rotonde Anna van Berchemlaan wordt Parklaan, de hoofdrijbaan en de ventwegen tussen de Veemarktstraat/Bisschopsmolenstraat en de rotonde Heistraat heet Roosendaalseweg, de hoofdrijbaan tussen rotonde Heistraat-rotonde Vossendaal blijft Roosendaalseweg. De Sprundelsebaan vanaf de rotonde Rijsbergseweg tot aan de Bellendreef is hernoemd in Bellendreef en tot slot is het doodlopend deel vanaf de Hilsebaan tot aan de Bellendreef benoemd als Hilsebaan. Het noord-zuid gedeelte van Pas-Buiten is gewijzigd in Lange Brugstraat. Voor de bewoners van Pas Buiten 14 betekent dit dat zij het adres Lange Brugstraat 90a toegekend krijgen.

Circulaire gemeentefonds

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de circulaire gemeentefonds van 14 december 2001 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en brengen deze ter kennis van de Commissie Financiën, Informatisering en Milieu.

Kantorennota 2001 Kamer van Koophandel West-Brabant

Het college van b en w heeft kennis genomen van de Kantorennota 2001 van de Kamer van Koophandel West-Brabant waarin wordt aangegeven welke aandachtspunten gehanteerd worden bij de advisering over kantoorontwikkelingen. In een antwoordbrief aan de Kamer van Koophandel geeft het college aan dat bij het opstellen van het integraal sociaal-economisch beleidsplan rekening gehouden is met de aandachtspunten. Ook in toekomstige kantoorontwikkelingen zullen deze betrokken worden.

Overzicht nieuwbouwkoopwoningen bij makelaars

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het overzicht per 1 januari 2002 van nieuwbouwkoopwoningen die aangeboden worden door Etten-Leurse makelaars. Dit overzicht is op bureau Volkshuisvesting in het gemeentehuis verkrijgbaar voor mensen die interesse hebben in een nieuwbouwkoopwoning. Ook is het overzicht te raadplegen op de gemeentelijke internetsite.

Project industriewaterleiding Zevenbergen - Etten-Leur

Het project "Realiseren industriewaterleiding Zevenbergen - Etten-Leur" van de gemeente Etten-Leur met Brabant Water (voorheen de Waterleidingmaatschappij West-Noord-Brabant) is voorlopig in de ijskast gezet, omdat er op dit moment te weinig animo is om zo'n waterleiding aan te sluiten. Burgemeester en wethouders hebben hier kennis van genomen. Uit een inventarisatie van Brabant Water naar de bereidheid bij bedrijven die veel water verbruiken om op korte termijn over te schakelen van grond- en/of drinkwater op industriewater blijkt, dat de tijd er nog niet rijp voor is. Afgesproken is dat Brabant Water de vinger aan de pols houdt en het project te zijner tijd weer oppakt. SES West-Brabant wordt door het college op de hoogte gesteld, omdat de voorbereidingen van een subsidieaanvraag voor het Tender InvesteringsProgramma Provincies 2002 al opgestart waren.

Subsidie van provincie voor "Duurzame revitalisering bedrijventerrein Vosdonk fase 3"

De provincie Noord-Brabant verleent de gemeente Etten-Leur, conform het verzoek, een subsidie van ten hoogste 3.167.676, 78 voor het project "Duurzame revitalisering bedrijventerrein Vosdonk fase 3". Burgemeester en wethouders hebben hier kennis van genomen. Gedeputeerde Hoes heeft dit bedrag op 20 december j.l. symbolisch aangeboden bij zijn werkbezoek aan Etten-Leur. Het college vraagt een voorschot aan voor de werken die in 2002 uitgevoerd worden: de Oude Kerkstraat en de Kattestraat.

Geen studie naar herontwikkeling Wipakkerterrein

Met een brief deelt het college van b en w aan Bax Projectontwikkeling mee dat het niet in wil gaan op het aanbod van de projectontwikkelaar om op eigen kosten een studie te verrichten naar de herontwikkeling van het terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Wipakker. De herontwikkeling van het terrein heeft voorlopig geen hoge prioriteit. Voor het college een besluit neemt over de herontwikkeling van het Wipakkerterrein, wil het eerst meer duidelijkheid hebben over de locatie van de brandweerkazerne.

Staanplaatsen kermis 2002 verpacht

Burgemeester en wethouders hebben besloten de staanplaatsen op de kermissen in Etten-Leur Centrum en Noord onderhands gesloten privaatrechtelijk te verpachten. De opbrengst is geraamd op ruim 63.000,-. Voor de kermis 2002 zijn diverse kermisexploitanten benaderd, een zevental heeft daarnaast op eigen initiatief ingeschreven. Als kermisterrein in het Centrum heeft het college de Oude Bredaseweg, parkeerterrein Anna van Berchemlaan en voorplein Nobelaer aangewezen. De najaarskermis in Noord wordt gehouden op het Van Bergenplein, gedeelte Korte en Lange Brugstraat en een gedeelte van de Geerkade. De kermissen in het Centrum en in Noord zijn respectievelijk van 29 juni tot en met 3 juli en van 14 tot en met 17 september.

DUBO-installatie in school De Keen

Burgemeester en wethouders hebben DUBO techniek uit Zaltbommel de opdracht verstrekt voor het ontwerpen en aanleggen van een DUBO-installatie in school De Keen. Daarnaast is besloten dit via eigen middelen te financieren. Op die manier is naar verwachting een subsidiebedrag haalbaar van 136.000,-.

Opleggen dwangsom

Burgemeester en wethouders hebben een dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een perceel in het buitengebied om een illegaal gebouwd paardenstalletje te verwijderen, het gebruik van de oude houtopslag als paardenstalletje te beëindigen en de damwandplaten van de oude houtopslag te verwijderen. Het perceel heeft in het geldende bestemmingsplan Buitengebied de bestemming Woningen categorie 1, waarbij met gebruikmaking van een vrijstelling bijgebouwen tot een maximum van 80 m2 gebouwd mogen worden. Op dit perceel is al zo'n 600 m2 gebouwd. Het toevoegen van bijgebouwen is dan ook in strijd met het bestemmingsplan. Daarnaast wil het college met het besluit precedentwerking voorkomen.

Beheer wijkgebouwen

Burgemeester en wethouders hebben het voorstel aan de Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken over het beheer van de wijkgebouwen door WVS-medewerkers aangepast. Aanvankelijk was voorgesteld de coördinatie-uren uit te breiden van 18 naar 24 uur, nu wordt gevraagd dit uit te breiden naar 36 uur (extra kosten 17.000,-). Met deze twaalf uur extra uitbreiding kunnen nijpende problemen en vragen op het gebied van beheer van de (wijk)gebouwen beter worden opgelost. De taken van een professional die de hoofdverantwoordelijkheid heeft over het totale beheer en bindende afspraken maakt met de wijkverenigingen, passen goed bij de Stichting Welzijn. Bijkomend voordeel is dat de coördinatiefunctie op deze manier een fulltime-functie kan worden.