Hewlett-Packard


HP en Nokia breiden overeenkomst voor IT-dienstverlening verder uit

Amstelveen, 18 januari 2002 HP breidt in Europa de overeenkomst met Nokia voor het leveren van IT-diensten verder uit. Met deze uitbreiding gaat HP verder met het omvormen van Nokias IT-omgeving tot een flexibele en schaalbare infrastructuur, het verbeteren van de service en het reduceren van de vaste kosten in nog eens dertig landen in Europa. De samenwerking tussen HP en Nokia is in september 2001 van start gegaan.

De uitbreiding van de overeenkomst houdt in dat HP Services verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid en het beheer van Nokias Business Infrastructure Operation Centers in dertig landen in Europa. HP was al verantwoordelijk voor deze centra in Finland, de Verenigde Staten en Singapore. HP Services neemt het beheer op zich van Lotus Notes, Microsoft Exchange en van diensten voor het delen en printen van bestanden voor 60.000 Nokia-medewerkers wereldwijd. Daarnaast wordt HP verantwoordelijk voor het beheer van de 4000 servers die zich wereldwijd in zeven rekencentra bevinden.

De uitbreiding van de overeenkomst heeft een waarde van 75 miljoen US dollar. De totale waarde van de overeenkomst bedraagt 260 miljoen US dollar voor drie jaar. Daarnaast zullen 82 personen overstappen van Nokia naar HP. Dit betekent dat wereldwijd nu 342 IT-medewerkers van Nokia in dienst zijn bij HP.

HP ondersteunt Nokia met deze overeenkomst bij het minimaliseren van de financiële risicos met betrekking tot IT-diensten. HP bereikt dit onder andere door het definiëren van duidelijke doelen op het gebied van kostenbesparing en door de bespaarde kosten met Nokia te delen. Naar verwachting zullen de kostenbesparingen voor de komende drie jaar 25 procent bedragen.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.
Lotus is een geregistreerd handelsmerk van Lotus Development Corporation. Microsoft is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.