Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-01-2002 Persberichten district Sittard (RKey; 16.15 u) Zaterdag, 19 januari 2002

District Sittard

Geleen; bekeuringen
De politie heeft vandaag, zaterdag bij surveillances / algemene verkeerscontroles in het Geleense en op de autosnelwegen A-76 en A-2 in Geleen totaal 15 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden ondermeer van het zonder helm besturen van bromfietsen door bromfietsbestuurders, het op de autosnelwegen door automobilisten kleven achter ander voertuigbestuurders, het op autosnelwegen langdurig en onnodig op de linkerrijstrook blijven rijden tot het op de autosnelweg door voertuigbestuurders overschrijden van de geldende maximumsnelheid.

Urmond; aangehouden
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat een ruit aan de voorzijde van een woning aan de De Bath in Urmond (gemeente Stein) was ingegooid en vernield, waarna twee personen waren weggerend. De politie die terplaatse kwam en in de omgeving een onderzoek instelde, trof op de Bergstraat een tweetal jongemannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De twee verdachten (17 / 19) uit Stein werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Beide verdachten ontkennen de ruit te hebben vernield en de politie stelt een nader/verder onderzoek in.

Urmond; hennepkwekerij
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie de bewoner van een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in Urmond bekeurd met een boete van
1.300 Euro. Bij controle afgelopen vrijdag in diens woning vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal 130 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen groeilampen, transformatoren en een ventilator inbeslaggenomen. Voor het geval de verdachte de opgelegde boet niet kan of wil betalen, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Born; verkeersagressie
Een 62-jarige automobilist uit Spaubeek heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De automobilist stond afgelopen vrijdagavond boven aan afrit van de autosnelweg A-2 in Born toen plotseling iemand het portier van zijn auto opendeed, hem herhaalde malen in het gezicht sloeg en vervolgens een deuk in de auto schopte. Het slachtoffer heeft tengevolge van de mishandeling een wondje en allerlei pijnlijke plekken opgelopen in zijn gezicht en zijn bril is ontzet geraakt. De agressieve belager is daarna weer in zijn auto gestapt en is weggereden. De politie die een onderzoek instelde, kwam via een getuige van het gebeurde achter de identiteit van de agressieve en weggereden automobilist, een 37-jarige man uit Nuth en heeft hem reeds gehoord. Vermoedelijk dat beide automobilisten zich op de autosnelweg A-2 aan mekaars verkeersgedrag hadden gestoord, hetgeen uiteindelijk uitmondde in de mishandeling van de automobilist uit Spaubeek en vernieling van diens auto. De politie maakt proces-verbaal op.