GroenLinks


20 januari 2002

GROENLINKS DOET MEE IN DEN HAAG

PERSBERICHT 20 JANUARI 2001

GroenLinks doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Lijsttrekker in Den Haag is Bert van Alphen, de huidige fractievoorzitter. Het Partijbestuur heeft besloten machtiging te verlenen aan een kandidatenlijst die grotendeels overeenkomt met het voorstel van de plaatselijke kandidatencommissie.

Het Partijbestuur en het plaatselijke bestuur hebben de afgelopen maanden tot het uiterste geprobeerd om de twee groepen waarvan sprake was binnen de Haagse Groenlinkse afdeling op een kandidatenlijst te verenigen. Toen afgelopen zaterdag bleek dat Jaap de Jong (de belangrijkste vertegenwoordiger van één van de groepen, nl. Nieuw Appèl) alleen op de GroenLinkse kandidatenlijst zou willen staan als ook Ahmed Daskapan daar op zou staan was het verenigen van beide groepen op de lijst onmogelijk geworden. Het Partijbestuur heeft al in november laten weten dat ze een lijst waarop de naam van Daskapan voorkwam niet de naam GroenLinks zou verlenen. Daskapan is enige maanden geleden uit de GroenLinks fractie getreden met medeneming van zijn raadszetel, hield zich niet aan gemaakte afspraken, en de kandidatencommissie achtte hem ongeschikt als raadslid.

Nadat Jaap de Jong zondagavond heeft laten weten zich terug te trekken als lijsttrekker van GroenLinks Den Haag, besloot het Partijbestuur alsnog de oorspronkelijke kandidatenlijst te machtigen. Jaap de Jong en Yasmina Haïfi hebben laten weten niet op die lijst te willen. Het Partijbestuur betreurt dat Jaap de Jong op het laatste moment heeft geëist dat Daskapan op de lijst kwam, maar is De Jong erkentelijk dat hij, door zich terug te trekken als lijsttrekker, het mogelijk heeft gemaakt dat GroenLinks de komende vier jaar in de Haagse gemeenteraad is vertegenwoordigd.

Het Partijbestuur heeft het volste vertrouwen in de nu voorgestelde kandidaten.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl