Gemeente Zoetermeer

Eco-kids en de seizoenen, zondag 20 januari a.s.

Zondagmiddag 20 januari aanstaande komen de Eco-kids weer bij elkaar bij Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93 in Meerzicht.. Zij gaan zich deze keer bezighouden met de seizoenen. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten zijn 90 Eurocent.

Seizoenen
Het is nu nog winter, maar de natuur is zich toch alweer aan het voorbereiden op het voorjaar dat komen gaat. Met een beetje zoeken kom je de eerste tekens van het voorjaar alweer tegen. Het wordt een middag van ontdekken en lekker bezig zijn. Ook wordt er onderzocht hoe het weer in Nicaragua nu zal zijn.

De kinderen kunnen een collage maken van een Hollandse winter. Deze collage wordt naar de Eco-kids in Nicaragua gestuurd. Ook al zijn kinderen nog nooit naar een Eco-kids-middag geweest, ze zijn altijd van harte welkom!

Eco-kids
Dit zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar die een keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Iedere maand staat een ander thema centraal. De kinderen maken een verslagje van de middag, dat naar Eco-kids in Nicaragua gaat. De Zoetermeerse Eco-kids krijgen ook bericht terug. Eco-kids is een initiatief van medewerkers van stadsboerderij Het Buitenbeest, in samenwerking met IVN en Stichting Eco-kids Nederland.

Gemeente Zoetermeer © 16 januari 2002