TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-01-2002

Televisie
UNA VOCE NATURALE
Uitzending zondag 20 januari
Nederland 2 ­ 20.15 uur

GROTE FINALE UNA VOCE PARTICOLARE

Het unieke muziekprogramma Una Voce Particolare heeft op zondag 20 januari voor het eerst een anderhalf uur durende finale, getiteld UNA VOCE NATURALE. De winnaars van de zes afleveringen van dit seizoen strijden tegen elkaar. Tijdens deze uitzending zingt Cecilia Mutsaerts het duet 'Una Voce Dentro' samen met presentator Ernst-Daniël Smid. Cecilia was één van de deelneemsters aan Una Voce Particolare in 2000 en gooide daar hoge ogen.

Deze finale-uitzending staat geheel in het teken van ledenwerving voor Vereniging Natuurmonumenten. In elke 'Una Voce'-uitzending bezocht Ernst-Daniël Smid de gebieden van de Vereniging Natuurmonumenten. De TROS en Natuurmonumenten proberen op deze manier gezamenlijk de liefde voor natuur en muziek over te dragen. Beide zijn cultureel erfgoed waar we zuinig op moeten zijn en uiteraard is er geld nodig om deze natuurgebieden te behouden.

In Una Voce Particolare krijgen per uitzending vijf amateurzangers en ­zangeressen uit de sfeer van opera, operette en musical de kans hun talent te etaleren voor een zaal met publiek, een vakkundige jury en een groot televisiepubliek. De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Marjolein Touw, Wilma Driessen en Ruud van der Meer. De begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Promenade Orkest onder leiding van Jan Stulen.