Ingezonden persbericht

TROS Afdeling Communicatie
Hilversum, 19 januari 2002

Televisie
TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW
Nederland 2


TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW

Van zondag 20 januari tot en met 26 januari a.s. is de TROS niet alleen de GROOTSTE FAMILIE VAN NEDERLAND, maar ook de gezelligste familie in Tirol. Onder de noemer TROS MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW worden gedurende een week maar liefst 10 programma's opgenomen in c.q. uitgezonden vanuit St. Johann in Oostenrijk. Zo presenteren Mireille Bekooij, Bert Kuizenga, meesterkok Ad Janssen en Ron Boszhard (verslag) dagelijks live het programma LUNCH TV, wordt het marktplein van St. Johann het decor voor een speciale opname van HOEBA HOEBA HOP en wordt een aantal specials opgenomen rond Frans Bauer, Marianne Weber, BZN en Kabouter Plop.

De TROS wil met het MUZIEKFEEST IN DE SNEEUW niet alleen duidelijk maken dat zij zich hard maakt voor muziek van eigen bodem, maar ook dat 'De Grootste Familie van Nederland' geen loze kreet is. Aan de televisieopnames is immers ook een ledenreis gekoppeld. Bijna 300 TROS-leden reizen zondag a.s. met de bus af naar Tirol.

In het kader van de week in Tirol heeft TROS INTERNET een speciale site geopend: www.trosmuziekfeest.nl. Op deze site is een uitgebreid en actueel verslag te vinden van het muziekfeest.

LUNCH TV, maandag 21 januari t/m vrijdag 25 januari, 12.00- 13.00 uur, Nederland 2 LUNCH TV staat de hele week in het teken van het TROS Muziekfeest in de sneeuw. Vanaf de Tiroler piste in St. Johann zullen Mireille Bekooij, Bert Kuizenga en Ad Janssen (met mobiele keuken!) de kijker LIVE verrassen met veel muzikaal vuurwerk: BZN, Frans Bauer, Dennie Christian, Charlene, Marianne Weber en vele anderen. Ron Boszhard verzorgt dagelijks een verslag.

FRANS BAUER EN MARIANNE WEBER IN DE SNEEUW, donderdag 24 januari, 21.00 uur, Nederland 2 'Kijk in mijn ogen', 'Al deze rozen mag je houden', 'Sneeuwwitte vredesduif', 'Ik doe wat ik wil' (en meer)....De Koning en Koningin van het Nederlandse levenslied, Frans Bauer en Marianne Weber brengen bekende en minder bekende nummers ten gehore, met als achtergrond het prachtige met sneeuw bedekte winterse landschap van St. Johann in Tirol. Een uitzending waarin een stukje Oostenrijk in het teken staat van het Nederlandse levenslied.

BZN IN DE SNEEUW, donderdag 7 februari, 20.23 uur, Nederland 2 Vanavond zal het 'jodelen' plaats moeten maken voor het geluid van de 'palingsound'. De succesvolle Volendamse groep BZN verzorgt op hun geheel eigen wijze dit feestelijke muziekprogramma vanuit het besneeuwde Tirol.

HOEBA HOEBA HOP IN DE SNEEUW, deel 1 zondag 3 maart 20.20 uur, deel 2 dinsdag26 maart 20.20 uur, Nederland 2. Op het marktplein van St. Johann in Tirol presenteert Dennie Christian artiesten als Kabouter Plop, Frans Bauer, Wolter Kroes, Grad Damen en Mieke.

KABOUTER PLOP IN DE SNEEUW, uitzenddatum nog onbekend. Ook Kabouter Plop en zijn vrienden Kwebbel, Klus en Lui kunnen de witte omgeving rond St. Johann niet weerstaan. Samen zingen zij onder meer 'Het Ploplied', 'Kabouterkarnaval' en het optimistische 'Het is lente'.



Ingezonden persbericht