Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 11.10 uur

Brand in woning

UTRECHT Aan de A.H. Gerhardstraat is in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari in een woning een brand ontstaan.

Toen de politie arriveerde sloegen de vlammen door het voorraam naar buiten. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er sprake was van brandstichting. Bij de woning werden drie personen aangetroffen die vermoedelijk iets te maken kunnen hebben met de brandstichting.

De mannen een 33-jarige Utrechter en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 24 en 44 jaar - zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hun betrokkenheid bij de brand onderzocht wordt.

Zwaard inbeslaggenomen

UTRECHT Zaterdagavond rond 18.15 uur werd gemeld dat aan het Zandpad een man met een zwaard stond te zwaaien. Ter plaatse trof de politie daar een man leeftijd en woonplaats nog onbekend - aan met een zwaard. De man werd aangehouden en het zwaard inbeslaggenomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de herkomst van de man.

Beroving

UTRECHT Op t Goylaan is zaterdagavond omstreeks 20.15 uur een 31-jarige vrouw uit Utrecht van tas beroofd.

Toen de vrouw met haar auto voor de verkeerslichten stil stond, sloeg een nog onbekend gebleven jongen de passagiersruit in en griste de tas uit de auto. De jongen rende met de tas naar een andere jongen die gereed stond met een scooter. De jongens zijn met de scooter weggevlucht.

Ingeslagen autoruiten

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur werd de politie naar de Franciscusdreef/Mississippidreef gestuurd omdat een aantal jongeren ruiten van autos vernielde.

De politie hield 7 jongens, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en allen woonachtig in Utrecht aan, die volgens getuigen bij de vernielingen betrokken waren. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de jongens bij de vernielingen.

Snelheidscontroles
UTRECHT De politie heeft zaterdag op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden.

Aan de Karl Marxdreef is van 10.15 tot 12.30 uur de snelheid van 1652 voertuigen gemeten. De politie constateerde 38 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, terwijl 70 km/u is toegestaan. Op de Rubenslaan werden op ditzelfde tijdstip 1067 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 166 Voertuigen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/u.

Van 10.00 tot 12.30 uur zijn aan de Biltsestraatweg 951 voertuigen gecontroleerd, daarvan reden 31 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u.