Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2002 Persberichten district Lekstroom, 13.05 uur

Met slok op en zonder rijbewijs achter het stuur

VIANEN In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari, omstreeks 03.30 uur, hield de politie aan De Limiet een 57-jarige automobilist aan. Uit controle bleek dat man, een inwoner van Zijderveld, teveel gedronken had.

Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man een alcoholpromillage van 2 in zijn lichaam had. Ook was hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Vernieling ruit

LOPIK Zaterdagavond omstreeks 23.45 uur is op aan de Anna van Burenstraat/Binnenhof een ruit van een winkel vernield. Getuigen zagen op dat moment twee jongens van 16 en 17 jaar, beide woonachtig in Lopik, hard wegrennen in de richting van de Dorpstraat. De getuigen spraken hen aan en namen hen mee naar de winkel met de vernielde ruit. De jongens ontkennen de ruit te hebben vernield. De politie onderzoekt of de jongens bij de vernieling betrokken waren.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag heeft de politie van 14.00 tot 15.00 uur op de Noord IJsseldijk een snelheidscontrole gehouden. Zij constateerde 14 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg zowel binnen als buiten de bebouwde kom 77 km/u.