Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 13.30 uur

Mobieltje gestolen

AMERSFOORT De telefoon van een 17-jarige jongen uit Amersfoort werd gistermiddag rond 16.00 uur op de Langestraat gestolen. De jongen was aan het bellen toen een onbekende man de jongen van achteren naderde. Deze griste de telefoon tijdens het telefoongesprek uit de handen van de jongen. De dader ging er hard hollend vandoor richting de Kamp.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Op de Groene Zoom heeft de politie op zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.45 20.15 uur werden 50 voertuigen gecontroleerd op snelheid met behulp van de lasergun. Vier personen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 79 km/u.

Mishandeling

AMERSFOORT Een 33-jarige man uit Leusden heeft aangifte gedaan van mishandeling. Op zaterdagmiddag rond 18.00 uur zat hij met zijn gezin in een personenauto te wachten voor de kruising Ringweg Randenbroek/Heiligenbergerweg. Een voor hen onbekende man in een andere auto stopte naast de auto en sprak de man uit Leusden aan.

De 33-jarige verklaarde dat de man plotseling op de auto begon te slaan, het portier opentrok en hem sloeg. Hij wist vervolgens het portier dicht te trekken en zijn agressor stapte daarna in de auto en vertrok.

De man heeft daarop bij het politiebureau aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijden onder invloed

LEUSDEN Surveillerende agenten zagen op de Parelduiker in de nacht van zaterdag op zondag een man zonder helm op een bromfiets rijden. De 41-jarige bestuurder uit Leusden slingerde met zijn brommer en nog voordat de agenten een stopteken konden geven viel de man met bromfiets in de naastgelegen berm.

De politie wilde de man daarop aanhouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omdat de man niet wilde meewerken werd hij geboeid en meegenomen naar het bureau. Na een ademanalyse bleek de man met 2,45 promille alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.