Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 19 en 20 januari 2002

---

Heteren- fietsendief gepakt
Op vrijdagavond omstreeks werd een 17-jarige jongen uit Heteren aangehouden voor diefstal van een damesfiets uit de tuin van een woning in Heteren. Op aanwijzing van de dader werd de fiets teruggevonden en weer ter beschikking gesteld van de rechtmatige eigenaresse. De dader is door de politie verhoord en krijgt een proces verbaal.

Herveld - dronken bestuurder maakt aanrijding
Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur vond een aanrijding plaats op de Hoofdstraat te Herveld. Terplaatse bleek dat een personenauto in de bocht ter hoogte van de Onderstalstraat een boom uit de grond had gereden en vervolgens tegen een andere boom was gebotst. De bestuurder bleek niet meer ter plaatse. De personenauto was total loss. Bij onderzoek in de omgeving trof de politie een dronken en gewonde man aan, die zich angstvallig wilde verbergen voor de politie. Deze 24 jarige inwoner uit Andelst bleek bij onderzoek de bestuurder te zijn geweest. De bestuurder is een bloedproef afgenomen en na een nacht ter observatie in het ziekenhuis kon hij door de politie worden verhoord.
Zevenaar- donken bestuurder bekeurd
Werd op vrijdagnacht op de Schievestraat te Zevenaar een 20-jarige inwoner van Zevenaar aangehouden als verdacht voor het rijden onder invloed. Na ademanalyse werd de bestuurder met een rijverbod huiswaarts gestuurd.

Duiven - Stierkalfje komt om bij aanrijding
Vond er op zondagochtend omstreeks 05.00 uur een aanrijding plaats tussen een stierkalfje en een personenauto op de Rivierweg te Duiven. Het stierkalfje behoorde tot een van de twee schotse hooglanders die eerder die nacht waren losgebroken. Het stierkalfje overleefde de aanrijding niet. De personenauto bestuurd door en 29 jarige inwoner van Westervoort werd zwaar beschadigd

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl