Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-01-2002 Mediaberichten 20 januari (15.00 uur)

Weert etalagekraak

WEERT Door met een steen een etalageruit in te gooien, is er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een winkel aan de Beekstraat. Daarbij is voor enkele duizenden euros aan gereedschappen, messen, horloges en zaklampen gestolen.

Heythuysen verkeersgewonde

HEYTHUYSEN Een 41-jarige vrouw uit Heythuysen is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd, nadat zij zaterdagmiddag met haar auto op de Leveroyseweg in een greppel belandde. Volgens het politie-onderzoek kwam de vrouw met haar auto in de berm, moest daardoor corrigeren, wat niet lukte waarna zij uiteindelijk in een greppel langs de weg belandde. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp waarna de vrouw met letsel aan haar hoofd naar het ziekenhuis is gebracht.

Roermond jassenverkoper aangehouden

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag een 37-jarige man uit het Italiaanse Grumo Nevano aangehouden die politiemensen in burger gestolen dan wel imitatie leren jassen wilde verkopen. De man probeerde de politiemensen de jassen te verkopen met het smoesje dat ze van een duur merk waren en door hem waren gestolen. De verkoper had vijf jassen die hij allemaal wilde verkopen. Hij is aangehouden en de jassen zijn in beslag genomen De politie onderzoekt over sprake is van vervalsing, of dat de jassen daadwerkelijk zijn gestolen. De verdachte is na verhoor en het opmalen van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Velden beroving, politie zoekt getuigen.

VELDEN Een 17-jarige jongeman uit Velden is zaterdagavond rond zes uur op de Oude Venloseweg beroofd door twee mannen, waarbij één van de daders hem bedreigde met een pistool. De jongen fietste ter hoogte van de Hoeverstraat toen een personenauto met een Duits kenteken hem langzaam voorbijreed. Even later stopte de auto en een van de inzittende kwam op de jongen af, die meende dat de man hem de weg wilde vragen. De man eiste echter geld en richtte een pistool op hem. Omdat de jongen geen geld bij zich had kon hij dat niet geven. Inmiddels was ook een tweede man uit de auto gestapt die de mindiscspeler hoorde en het apparaat vervolgens uit de kleding van de jongen roofde. Ondertussen bleef de eerste man het slachtoffer met een pistool bedreigen. Als blijkt dat de jongen verder niets van waarde bij zich heeft mag hij verder fietsen. De politie is een onderzoek gestart naar de daders die vermoedelijk in een wit/grijze personenauto hebben gereden. Eventuele getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Swalmen brandweerauto in beslag genomen

SWALMEN De politie heeft zaterdagavond een oude brandweerauto in beslaggenomen, omdat de 45-jarige eigenaar uit Hoogeveen zonder geldig kentekenbewijs en verzekering reed. De politie controleerde de auto omdat die rond halfnegen zonder verlichting over de Rijksweg Noord reed. De kentekenplaten die op de auto waren aangebracht bleken van een personenauto te zijn. Toen de bestuurder gevraagd werd wat er allemaal aan de hand was, vertelde de man dat hij de auto diezelfde dag nog had gekocht bij een handelaar in Heerlen. Omdat er bij de auto geen kentekenbewijs was, had hij er zolang maar kentekenplaten van een personenauto op gedaan. Verder was de auto niet verzekerd. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt en met de officier van justitie wordt overlegd wat er met de brandweerauto moet gebeuren.

Venlo aanhouding

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige man zonder bekende woonplaats op de Lichtenberg aangehouden nadat hij politiemensen in burger drugs te koop aanbood. Daarvoor is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Verder bleek de man in Heythuysen gezocht te worden voor een inbraak in een caravan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Roermond aanhouding na mishandeling

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. In een café in het uitgaansgebied kregen de twee woorden, waarschijnlijk doordat het slachtoffer wat drank over hem morste. Hierop sloeg de verdachte het slachtoffer die door de politie naar de EHBO is gebracht. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Hij is in de loop van zondagmorgen verhoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Over het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend.