Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 14.10 uur

Veel te diep in het glaasje gekeken

NIEUWERSLUIS Rond 02.35 uur werd een 46-jarige inwoner van Vreeland op het Zandpad gecontroleerd. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij 3,2 promille alcohol in zijn lichaam had. De man heeft een dagvaarding gekregen.

Ruzie over parkeren

ABCOUDE Zaterdagmiddag rond 15.45 uur werd de politie naar de Hollandse kade gestuurd in verband met onenigheid over parkeren. Daar aangekomen trof de politie een aantal voertuigen aan die dwars over de weg geparkeerd stond. De politie scheidde de partijen. De ruzie is vermoedelijk ontstaan toen een 41-jarige man uit Baambrugge met een voertuig de weg van een 54-jarige automobilist uit Abcoude blokkeerde. Er werden klappen uitgedeeld en vernielingen aan de voertuigen toegebracht. De man uit Abcoude liep hierbij hoofdletsel op. Beide mannen zijn aangehouden voor vernieling en mishandeling.

Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

MAARSSEN Op het Bisonspoor is een 14-jarige Maarssenaar betrapt toen hij een winkel wilde verlaten zonder de goederen af te rekenen. Winkelpersoneel hield de jongen staande en belde de politie. Die nam de jongen mee naar het politiebureau en stelde de ouders van de jongen in kennis.

Auto in de berm

MIJDRECHT Op de provinciale weg N201 zagen surveillerende agenten een auto met zeer hoge snelheid voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet en bij het kruispunt Hofland verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij belandde met de auto in de berm. De man, een 18-jarige inwoner van Wilnis, bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,4 in zijn lichaam had. De man verliet het bureau met een dagvaarding en transactie.