Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2002 Persberichten district Heuvelrug, 15.15 uur

Aanhouding verdachten vernieling

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige en een 26-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling.

Rond 00.30 uur ontving de politie diverse meldingen van getuigen dat enkele personen een winkelruit aan de Valleistraat hadden ingegooid. De politie stelde een onderzoek in en trof op De Sterke Arm de 26-jarige man op een fiets aan. Hij werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Na verder onderzoek en getuigenverklaringen kon een tweede verdachte, de 21-jarige man, in zijn woning worden aangehouden. Hij verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de vernieling. Proces verbaal zal worden opgemaakt.

Valse naam

VEENENDAAL Op de Markt is een 29-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man stond te urineren tegen een gevel op de Markt. Toen surveillerende agenten de man een bekeuring wilde geven, gaf hij een valse naam op. Daarop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Nuttigen van alcohol op straat

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Singel een 26-jarige man uit Cothen aangehouden voor nuttigen van alcohol op straat. De man werd door surveillerende agenten hierover aangesproken.

De man weigerde zijn persoonsgegevens te verstrekken en wilde weglopen. Daarop werd hij aangehouden en - omdat hij vervolgens niet mee wilde werken aan de aanhouding geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Met verkeersbord op stap

WIJK BIJ DUURSTEDE Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag drie 16-jarige jongens uit Wijk bij Duurstede op de Van Lynden van Sandenburgweg met een verkeersbord fietsen. Bij het zien van de politie liet het drietal het bord vallen en gingen er vandoor. De agenten wisten de jongens echter in de kraag te vatten.

De jongeren verklaarden het bord bij de rotonde te hebben weggenomen en voor de grap deze mee naar huis te willen nemen. De agenten lieten de jongens daarop weer met het bord terug fietsen. Deze bleek niet kapot en kon weer worden geplaatst. De agenten besloten daarom de jongens met een waarschuwing te laten gaan. Wel zijn hun gegevens genoteerd.