Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-01-2002 Persbericht van zondag 20 januari 2002

Berichten uit de regio

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmiddag omstreeks 12.10 uur is bij een aanrijding met een personenauto een 17-jarige fietser uit Peer (B) gewond geraakt. De 35-jarige bestuurder van de personenauto uit Hamont (B) reed over de Dommelseweg in de richting Dommelen. Hij zag dat de fietser aan het oversteken was maar verwachtte dat deze in het midden van de weg, op de vluchtheuvel zou stoppen, toen de fietser dit niet deed, was hij zo dicht bij dat een aanrijding niet meer was te voorkomen. Omdat de juiste toedracht niet echt duidelijk is verzoekt de politie eventuele getuigen van deze aanrijding zich bij hen te melden. Het slachtoffer is, met tot nu toe, onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Breugel: Inbraak in een woning
Zaterdag tussen 00.01 uur en 05.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Orionlaan. Men kwam binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn 3 portefeuilles met, een rijbewijs, 1 kentekenbewijs, 2 identiteitsbewijzen, enkele pasjes en een klein bedrag aan geld weggenomen.

Eindhoven: Zakkenrollen
In de Heuvel Galerie is zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur een 37-jarige inwoonster van Weert het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw, met daarin enkele pasjes, een rijbewijs en een geldbedrag van 180 euro, werd uit haar handtas weggenomen.

Best: Inbraak in een bedrijf
Tussen vrijdagavond 21.30 uur en zaterdagmiddag 15.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan De Waal. Men kwam het bedrijf binnen door vernieling van een ruit aan de zijkant van het bedrijf. Uit het bedrijf zijn 2 computers met toebehoren, 2 telefoons en een printer weggenomen.

Gemert: Aanrijding met gewonde
Op de kruising West Om Heuvel is zaterdagmiddag omstreeks 16.10 uur een 29-jarige automobiliste uit Gemert bij een aanrijding gewond geraakt. Zij reed over de Heuvel, komende uit het centrum, en verleende op voornoemde kruising geen voorrang, aan de voor haar van links komende bestelauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Odilliapeel. Het slachtoffer is met nek en rug klachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Agressieve winkeldief aangehouden
Door beveiligingspersoneel is in een winkel van de Heuvel Galerie en 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor enkele sieraden uit de winkel te hebben weggenomen. Toen hij daarover werd aangesproken werd de man agressief. Hij kon slechts met grote moeite door drie man in bedwang gehouden worden. Hij is overgedragen aan de politie en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Zakkenrollen
Van een 54-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren (B) is zaterdagmiddag op de Demer haar portemonnaie uit haar handtas gerold. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en een geldbedrag van 50 euro.

Van een 41-jarige inwoonster van Veldhoven is tijdens het winkelen in het centrum, haar portemonnaie gerold. In de portemonnaie een verblijfsvergunning, enkele pasjes en een geldbedrag van 60 euro.

Eindhoven: 16-jarige jongen van portemonnaie beroofd Op de Frederiklaan is zaterdagavond omstreeks 19.50 uur een 16-jarige Eindhovense fietser, onder bedreiging met geweld van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer fietste, komende uit de richting Hastelweg, over de Frederiklaan toen hij plotseling iets achter zich hoorde. Hij zag drie jongens hard achter hem aanrennen. Toen hij probeerde weg te komen greep een van hen zijn bagagedrager en dwong hem te stoppen. De jongen eiste, onder bedreiging met geweld, geld van het slachtoffer. Toen deze het geld uit zijn portemonnaie wilde halen griste de overvaller de portemonnaie uit zijn handen en ging er met twee andere jongens van door. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en 5 euro.

Eindhoven: Fietser van zijn portemonnaie beroofd Zaterdagavond omstreeks 21.05 uur is op de Rielsedijk, een 19-jarige fietser uit Mierlo door twee gekleurde mannen, gekleed in donkerkleurige kleding en in het bezit van een mountainbike, beroofd van zijn portemonnaie met daarin ongeveer 15 euro, beroofd. Het slachtoffer reed op zijn fiets in de richting Puttense Dreef toen hem plotseling door de twee mannen de weg verspert werd en hij moest stoppen. Een van de mannen eiste in het engels geld van het slachtoffer. Deze gaf aan geen geld te hebben. Hierop werd hij vastgepakt en door de tweede man gefouilleerd. Zij vonden zijn portemonnaie en gingen er vervolgens hard lopend vandoor.

Nuenen: Inbraak in een woning
In een woning aan de Donkervoort is zaterdag tussen 10.00 uur en 22.45 uur ingebroken. Men kwam binnen door verbreking van de tuindeuren aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn voor zover nu bekend enkele sieraden weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na belediging
Op de Vestdijk zijn vanmorgen omstreeks 01.20 uur twee Eindhovenaren van 22 en 26 jaar oud aangehouden. Zij vonden het nodig om twee surveillerende politiemensen te beledigen. Toen deze hen daarop aanspraken dit niet te doen werden de beledigingen nog ernstiger. Hierop zijn de mannen onder verzet aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 22-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. De 26-jarige verdachte is inverzekering gesteld.

Beek en Donk: Ex vriend weigert te vertrekken
Vanmorgen omstreeks 02.00 uur weigerde de 43-jarige ex vriend van een bewoonster aan De Wieken uit haar woning te vetrekken. Toen de politie arriveerde en een onderzoek instelde bleek dat de man nog enkele onbetaalde boetes had openstaan. Hij is hiervoor aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief betrapt
Zondagmorgen om 03.17 uur is op de Achterom een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het doorknippen van een kettingslot van een fiets. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Op de Willem de Zwijgerstraat zijn vanmorgen om 04.05 uur, twee Eindhovenaren van 19 en 26 jaar en een 26-jarige Veldhovenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een ruit van een bedrijf aldaar te hebben vernield. Toen de 28-jarige eigenaar van het pand naar buiten ging en hen daarop aansprak volgde er een vechtpartij. Hierbij werd de eigenaar zodanig gewond dat hij zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen heeft moeten laten behandelen. De drie verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Gestolen personenauto uitgebrand
Op de Rembrandtlaan is zondagmorgen om 05.15 uur een brandende personenauto aangetroffen. De auto bleek kort ervoor vanaf de Rembrandtlaan gestolen te zijn. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is weggetakeld en de eigenaar is in kennis gesteld.

Valkenswaard: Diefstal personenauto
Vanaf het Carillonplein is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 00.30 uur een personenauto, merk Audi, type 80, kleur groen, voorzien van het kenteken DT-DJ-08, weggenomen.