Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-01-2002 Persberichten district Sittard (RKey; 15.00 u) Zondag, 20 januari 2002

District Sittard

Sittard; even geleend
Afgelopen zaterdagmiddag betrapte de politie in een fietsenstalling aan het Stationsplein in Sittard een 38-jarige Sittardenaar bij diefstal van een fiets. De verdachte werd aangehouden waarbij hij verklaarde dat hij niet wist van wie de fiets was doch dat hij het rijwiel even had geleend. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De (bruine dames-)fiets werd inbeslaggenomen (het is nog niet bekend van wie de fiets is). De politie stelt een nader onderzoek in.

Beek; aangehouden
Alerte getuigen (medewerkers van een beveiligingsbedrijf) zagen afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 03.15 uur op de Aan de Drie Heren in Beek een tweetal personen staan bij een aldaar geparkeerde auto. Omdat men het niet vertrouwde (zagen dat er een onderdeel van de auto ontbrak), waarschuwde het tweetal de politie en hielden een van die beide personen op (de ander was reeds weggegaan) in afwachting van de komst van de politie. Die hebben de verdachte, een 19-jarige Sittardenaar aangehouden op verdenking van diefstal van onderdelen van de geparkeerde auto waarvan de auto-eigenaar inmiddels bij de politie aangifte heeft gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.