Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum nieuwsfeit: 21 januari 2002
Checkaboard.com

CHECKABOARD.COM LANCEERT WERELDWIJDE VERZAMELING LIVEABOARDS OP INTERNET.

LIVEABOARD DIVING ONE DIVE BEYOND.

Checkaboard.com lanceert vandaag het grootste en meest gedetailleerde portal van duik liveaboards wereldwijd. Duik liveaboards zijn grote motor of zeiljachten waar duikers tijdens hun reis op leven. Grote afstanden worden per boot afgelegd waardoor afgelegen bijzondere duikplekken bezocht kunnen worden die buiten het bereik van de Daily Dive dag duiken - liggen.

Karolin Kruiskamp, één van de oprichters van Checkaboard.com: Liveaboard duiken is wereldwijd enorm in opkomst vanwege de vele voordelen ten opzichte van daily diving. In Europa is deze manier van duiken relatief onbekend bij duikers en Checkaboard.com wil daar graag verandering in brengen.

Het concept van Checkaboard.com is bedacht tijdens een duik sabbatical naar onbekende duikplekken. Het grote probleem in veel gebieden was echter het vinden van een liveaboard. Checkaboard.com zet liveaboards op een overzichtelijke wereldkaart, waardoor het zoeken naar een bestemming wordt vereenvoudigd.

Checkaboard.com geeft tevens gedetailleerde informatie over meer avontuurlijke duik mogelijkheden: zoals duiken in Alaska, op de Noord- of Zuidpool en bijzondere wrakduiken in Micronesië en Papua New Guinea.

De reacties van liveaboard eigenaren tijdens onze zoektocht waren enorm en wij zijn dan ook continue bezig met uitbreiding van het aantal liveaboards. Checkaboard.com werkt rechtstreeks samen met eigenaren van liveaboards. Deze bijzondere eigenaren die hun leven wijden aan het varen van deze boten, hebben vaak geen tijd om wereldwijd hun boot te promoten. Wij zien ons zelf als een portal voor duikers en liveaboard eigenaren, een uitkomst voor beide partijen , aldus Karolin Kruiskamp.



Ingezonden persbericht