Ingezonden persbericht

Persbericht

Uitbreiding samenwerking GE Access en Dataram geeft impuls aan Europese geheugenmarkt ~ strategische alliantie versterkt Europese marktpositie ~

Amstelveen, 21 januari 2002 -- GE Access, een toonaangevende 'value added' distributeur van complexe computeroplossingen, -producten en -diensten, heeft de rechten gekregen om Dataram s producten voor de server- en werkstationmarkten door heel Europa te distribueren.

Dataram is de toonaangevende fabrikant en leverancier van geheugenproducten voor de PC- en servermarkt. Met deze samenwerking, een uitbreiding van de bestaande distributieovereenkomst in de Verenigde Staten, wil Dataram haar aanwezigheid in de Europese geheugenmarkt voor servers en werkstations aanzienlijk versterken. Deze markt is naar schatting 345 miljoen dollar waard. Onder de voorwaarden van de overeenkomst gaat GE Access zich voornamelijk richten op Dataram's high end producten voor Sun Microsystems en SGI, HP, IBM, Compaq servers en werkstations.

Deze stap is in lijn met het streven van GE Access om haar klanten over de hele wereld voortdurend een hoge servicegraad te bieden.

"Aangezien we in Noord-Amerika al een goedlopende samenwerking met Dataram hebben, zijn er al een groot aantal programma's en 'practices' beschikbaar om ons een succesvolle samenwerking in Europa te garanderen," aldus Harry Schonherr, Managing Director GE Access in Europa. "Verder zullen onze resellers kunnen profiteren van onze concurrerende prijsstelling en de gevestigde kwaliteit van Dataram producten."

"Dataram en GE Access hebben eenzelfde soort bedrijfsfilosofie die gebaseerd is op doelmarkten, een optimale kanaalpenetratie en de juiste zakelijke overeenkomsten met partners," zei Lars Marcher, President van Dataram International.

"Uiteindelijk streven we ernaar om het beste geheugenbedrijf ter wereld te zijn," vervolgde Marcher. "Om dit te bereiken moeten we met de beste industriepartners samenwerken. GE Access' sterke aanwezigheid in de markt, gecombineerd met Dataram's huidige marktdekking in Europa, vormen de basis voor een geweldige samenwerking."

(287 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Dataram International
Dataram is opgericht in 1967 en wereldwijd leider in het ontwikkelen en fabriceren van geheugenproducten voor de server-, werkstation- en PC- markten. Sun, HP, Compaq, IBM, Intel en SGI omvatten Dataram's high-end focus op de geheugenmarkt die wordt gecompleteerd door een complete serie van desktop, notebook en flash memory producten. Met de allernieuwste ISO 9001 gecertificeerde fabricagefaciliteiten in de Verenigde Staten en Denemarken en met verkoopkantoren over de hele wereld, is Dataram de 'Best Choice in Memory'.

Voor aanvullende informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.dataram.com, of contact opnemen met Anette Kalle, Marketing Manager bij Dataram International, tel. 0045 87 34 32 87.

Over GE Access
GE Access is een toonaangevende value-added technische distributeur van complexe computeroplossingen, -producten en -diensten. GE Access is wereldwijd de grootste distributeur van de producten van Sun Microsystems. Met de uitgebreide en grondige service biedt GE Access zijn partners eersteklas ondersteuning bij het op de markt brengen van computeroplossingen. GE Access levert innovatieve oplossingen die tot doel hebben de partners een voorsprong te geven op de concurrentie en de winstmarges te vergroten. Het bedrijf richt zich hierbij op de het technische vlak van het Internet, storage, netwerk management, business intelligence en ERP. Het hoofdkantoor zetelt in Boulder, Colorado in de Verenigde Staten. Naast service, logistics en verkoopkantoren in Verenigde Staten is GE Access ook actief in Canada, Brazilië en Europa.

Het Europese hoofdkwartier is in Amstelveen. Verder wordt GE Access vertegenwoordigd door 14 lokale kantoren verspreid over heel Europa. De kantoren in Frankrijk, Duitsland en Engeland bieden expertise op verkoopgebied en verlenen daarnaast ook nog technische en marketing ondersteuning. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website http://www.europe.access.com of ons bellen op 0031 (0) 20 34 79 218.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0) 43 3566956Fax: 0031 (0) 43 3566955
E-mail: yvonnev/vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marit Westin van GE Access: Tel: 0031 (0) 20 34 79 218Fax: 0031 (0) 20 64 09 659 E-mail: marit.westin@eur.access.comhttp://www.eur.access.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Viviane Brokerhof
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566939
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

We don t have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism, progress, sausages, synergy, technical know-how, value and work-rate.