Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2002
Politieberichten district Binnensticht, 10.10 uur

Verdachten inbraak aangehouden

DE BILT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 20-jarige man uit Bilthoven en een 21-jarige man uit De Bilt aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een pand aan de Akker. Hier was via een raam getracht computerapparatuur weg te nemen. Hier waren de inbrekers echter niet in geslaagd, omdat de apparatuur goed was vastgezet.

Op grond van signalementen van diverse getuigen troffen surveillerende agenten op de hoek Schaepmanlaan/Looijdijk drie verdachten aan. Een man ging ervandoor, de andere twee werden aangehouden. Het duo werd meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Snelkraak bij winkel

BILTHOVEN Op de Julianalaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 06.30 uur een snelkraak plaatsgevonden in een winkel. Diverse omwonenden werden gealarmeerd door een harde klap. Getuigen zagen een auto half in de pui van de winkel staan. De toegangsdeur van de winkel was geheel uit de voegen gereden.

Er werden twee verdachten gezien met bivakmutsen op die met dozen goederen het pand verlieten. Het stel stapte weer in de auto en reden met gedoofde lichten rechtsom de Vinkenlaan op. In de winkel werd verder geen schade aangericht. Er zal nog aangifte worden gedaan van schade en buit.

Crossers krijgen boete

ZEIST Nabij de Rijksweg A28 zijn een 13-jarige jongen en een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het crossen door een natuurgebied nabij landgoed Oostbroek. Na een melding van het crossende duo ging de politie op zoek naar het stel. Zij werden uiteindelijk bij een nabij gelegen volkstuinencomplex aangetroffen.

Hier bleek een 13-jarige jongen op een onverzekerde, 80 cc motorfiets te rijden. De 39-jarige man reed zonder helm op een eveneens onverzekerde 125 cc motor. Tegen beide personen zal proces verbaal worden opgemaakt.