Verbond van verzekeraars

Nationaal geschenk voor koninklijk huwelijk

De Stichting Nationaal Oranje Comité heeft het initiatief genomen gelden in te zamelen voor een nationaal huwelijksgeschenk voor de Kroonprins en mevrouw Máxima Zorreguieta. Met de op te halen gelden wordt een fonds opgericht dat beoogt de onderlinge verbondenheid van alle in Nederland levende bevolkingsgroepen te bevorderen. In de bestuursvergadering van het Verbond is besloten de leden individueel in de gelegenheid te stellen wel of niet aan dit initiatief deel te nemen.

De Stichting Nationaal Oranje Comité houdt zich bezig met het organiseren van een feest op de vooravond van het koninklijk huwelijk. Daarnaast is het Comité bezig bijdragen te verzamelen voor het Nationaal Huwelijksgeschenk namens het gehele Nederlandse volk en bedrijfsleven. Het geschenk dat namens Nederland aan het bruidspaar wordt gegeven is het nieuwe Oranje Fonds dat onder voorzitterschap zal staan van drs. G.J. Wijers (onder meer oud-minister van Economische Zaken). Het Oranje Fonds heeft als doel het bevorderen van de onderlinge verbondenheid van alle in Nederland levende bevolkingsgroepen. De verhoging van de onderlinge verstandhouding en begrip voor elkaars achtergrond is daarbij van groot belang. De terreinen waarop wordt geprobeerd dit te bereiken zijn in het bijzonder cultuur, jeugd, sport en onderwijs.
Het Verbond heeft besloten de leden individueel in de gelegenheid te stellen om te besluiten wel of niet aan het initiatief van het Comité deel te nemen. Het Verbond zal niet namens de bedrijfstak een bedrag overmaken. Bijdragen kunnen rechtstreeks worden gestort op gironummer 22201 ten name van het Nationaal Oranje Comité. Ieder bedrag is welkom.