Ingezonden persbericht

PRESS RELEASE

Nieuwe investeringronde van ¤ 12 miljoen voor FiberCorp Gerald Wilczek benoemd als CEO

Brussel/Amsterdam, 21 januari 2002 -- FiberCorp NV, de glasvezel-netwerkleverancier (dark fiber provider) met een uitgebreid netwerk in Nederland en in België, heeft van haar aandeelhouders een aanvullende financiering gekregen waarmee het totale investeringsbedrag in FiberCorp (sinds 2000) op ¤ 70 miljoen komt.

Aangezien de bouw ­ onder de merknaam EuroFiber - van de netwerken in Nederland en België vrijwel compleet is, legt FiberCorp zich met haar aantrekkelijke glasvezelaanbod nu toe op het aanwerven van klanten. De extra investering stelt FiberCorp in staat zich verder te ontwikkelen en de uitbreiding van nieuwe klantenaansluitingen te financieren. FiberCorp is één van de weinige bedrijven die het tekort aan glasvezelnetwerken in Nederland en België kan oplossen.

FiberCorp richt zich zowel op telecommunicatiebedrijven (xDSL en UMTS operatoren, xSPs, etc.) als op grote bedrijven en overheidsbedrijven. FiberCorp heeft EuroFiber opgericht als aanbieder van glasvezel oplossingen (zgn, dark fiber netwerken) en heeft recent bekendgemaakt dat het belangrijke telecom bedrijven onder zijn klanten heeft.

FiberCorp's nieuwe CEO, Gerald Wilczek, komt van Global One en zal zich voornamelijk richten op de verdere groei van de verkoop, gebaseerd op gebruiksklare oplossingen en een solide concurrentiepositie. Armand Bogaarts, mede-oprichter van FiberCorp en tot 1 januari 2002 voorzitter en CEO, heeft vanaf die datum de positie van Voorzitter van de Raad van Commissarissen aanvaard.

Door haar groei heeft FiberCorp behoefte aan een CEO met een uitstekende staat van dienst en verkoopervaring, die het gemotiveerde team kan leiden. De heer Bogaarts: "Gerald Wilczek is de leider die FiberCorp in deze fase van groei het beste kan leiden. Ik zie er naar uit de Board voor te zitten en te zoeken naar strategische keuzes voor FiberCorp, vooral nu de markt weer opleeft."

Gerald Wilczek: "De rol van CEO bij FiberCorp spreekt mij erg aan. Het bedrijf is volledig gefinancierd en schuldenvrij, met goede resultaten en een positieve cash flow heeft FiberCorp een sterke positie."

"Wij zijn erg blij met de performance van FiberCorp tot nu toe" zegt Machiel Papousek van ABN AMRO's Media en Telecom Groep. "Het bedrijf heeft een kwalitatief hoogstaand netwerk gebouwd in minder dan een jaar en tegen sterk concurrerende prijzen. In een erg slappe markt blijft het bedrijf toch zeer geregeld verkopen vanwege haar unieke en aantrekkelijke product en een zeer gemotiveerd en vakkundig team."

Recent heeft FiberCorp aangegeven dat het een belangrijk contract heeft gesloten met CMG, het Nederlandse consultancy bedrijf, gespecialiseerd in IT en Telecommunicatie. CMG gebruikt dark fiber van FiberCorp om de kantoren in Hoofddorp en Amstelveen te verbinden.

LambdaNet Communications, the Europese operator van high speed telecommunicatie netwerken heeft een raamovereenkomst getekend voor het gebruik van FiberCorp's dark fiber netwerk in Nederland. De eerste klant in België is Groupe S, het Social Security bedrijf dat verantwoordelijk is voor de salarissen voor 20,000 bedrijven in België. Groupe S bestelde dark fiber om zijn kantoren in Brussel onderling te verbinden.

FiberCorp/EuroFiber
FiberCorp is marktleider in het aanbod van single source fiber voor telecom connectivity in de landen van de Benelux.
Connectivity betekent voor FiberCorp de mogelijkheid tot het leveren van fiber naar duizenden telecom knooppunten of points of interest. Voor het managen van haar eigen dark fiber netwerk onder de merknaam EuroFiber, heeft FiberCorp intelligente processen ontwikkeld om de betrouwbaarheid en de competentie van het netwerk te garanderen, vandaar dat FiberCorp de levering van fiber kan combineren met uitstekende klantenservice.
FiberCorp is eigenaar van fiber infrastructuur in België, Nederland en Duitsland. Haar investeerders zijn ABN AMRO Capital, GE Capital, BNP Parisbas, het management van FiberCorp en haar stichters. Het hoofdkantoor is in Brussel.
De website: http://www.fibercorp.net.

ABN AMRO Capital
ABN AMRO Capital waarvan ABN AMRO Bank N.V. eigenaar is, is verant-woordelijk voor de privé aandelen en de wereldwijde risicodragende kapitaal activiteiten. ABN AMRO Capital's uitgebreide portfolio behelst meer dan 350 bedrijven in een groot aantal sectoren, met een totaal van meer dan ¤ 2,3 biljoen investeringsvermogen.
ABN AMRO Capital opereert via een internationaal netwerk met 120 beleggings-managers, gevestigd in 11 landen in Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Australië. De telecom industrie is een van ABN AMRO Capital's key investeringen.

Steijger.communications BV
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, the Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
http://www.steijger.com

Contact:
Barbara McLaughlan ­ FiberCorp
Tel +32(0)476.55.50.95
Fax: +32(0)2.307.12.90

Steijger.communications BV
Tel. +31(0)36.523.53.30
Fax. +31(0)36.523.53.31