Persberichten

Persbericht 2002 / 01
Jan Tindemans volgt Biemond op als directeur
van Maastricht Aachen Airport
, 21/01/2002

De Raad van Commissarissen van de luchthaven heeft drs. J.J.M. Tindemans benoemd tot statutair directeur van de NV Luchthaven Maastricht. Hij treedt per 1 mei 2002 in dienst van de onderneming. Na de herstructurering van het luchthavenbedrijf zal hij de functie gaan bekleden van directeur van de Holding Businesspark Maastricht Aachen Airport (MAA), met daarin de luchthaven, het afhandelingsbedrijf en het bedrijvenpark.
De huidige directeur mr. J. Biemond zal in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd op 1 juni aftreden. Gedurende de laatste maand van zijn dienstverband zal hij de nieuw benoemde directeur als adviseur terzijde staan.

Drs. Tindemans (51) is de afgelopen jaren als deputé van Provincie Limburg en als lid van de Raad van Commissarissen nauw betrokken geweest bij de gang van zaken van Maastricht Aachen Airport. Zo heeft hij eind 1998, toen de voorbereidende procedures voor aanleg van de nieuwe startbaan waren vastgelopen, de voor dat plan toegezegde investeringssommen voor Provincie Limburg weten te behouden. In het najaar van 2001 heeft hij samen met de huidige directeur en de voorzitter van de Raad van Commissarissen de belangen behartigd van de luchthaven tijdens de onderhandelingen met het Rijk over de beëindiging van de subsidierelatie en de daaraan gekoppelde afkoop van de financiële verplichtingen.

Jan Tindemans heeft vooral zijn sporen verdiend op het politiek-bestuurlijke terrein. Vóór zijn eerste benoeming tot deputé in 1991 was hij o.m. directeur van de Economische Faculteit van de Rijkshogeschool Maastricht. Sinds 1995 is hij gedeputeerde voor Economische Zaken, Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs en Internationale zaken.

Als directeur van de luchthaven zal de heer Tindemans onder meer sturing gaan geven aan de uitwerking van de plannen zoals die zijn geformuleerd in het Masterplan 2001 en het daaraan ten grondslag liggende Strategisch Ondernemingsplan 2001 2010. De Raad van Commissarissen van NV Luchthaven Maastricht ziet met de benoeming van Tindemans de ontwikkeling van Businesspark MAA met vertrouwen tegemoet.

Terug

Overige nieuwsberichten

Financieel Jaaroverzicht 2000 Maastricht Aachen Airport, 28/06/2001

Toekomstschets combineert ontwikkeling Maastricht Aachen Airport en Bedrijvenpark, 14/06/2001

Luchthaven Maastricht Aachen Airport en Schiphol Group zullen geen samenwerkingsverband aangaan, 05/04/2001

Jaaroverzicht verkeer en vervoer Maastricht Aachen Airport, 08/01/2001

Persbericht 2002 / 01, 21/01/2002