Politiebericht Eindhoven e.o. 21-01-2002

1e Persbericht maandag 21 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Zondagmiddag om 12.35 uur is op de Moreelselaan een 38-jarige man uit Eindhoven aange-houden. De gewaarschuwde politie zag dat hij daar een 26-jarige vrouw uit Eindhoven uitschold. Even daarvoor had hij de vrouw meerdere malen geslagen en geschopt. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Zondagmiddag zijn twee mannen, 29 en 35 jaar oud, uit Eindhoven aangehouden. Een getuige had even daarvoor gezien dat zij een fiets op de Neckerspoel wegnamen. De gewaarschuwde politie trof de mannen met de fiets op de Leenderweg aan. Verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Uit het onderzoek bleek dat de 29-jarige Eindhovenaar geen verdachte was. Hij is in vrijheid gesteld en als getuige gehoord. Tegen de 35-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Huiselijk geweld
Zondagavond om 21.35 uur is een 46-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daar-voor had hij zijn vrouw in hun woning aan de Schootsstraat meerdere malen geschopt en geslagen. De gewaarschuwde politie trof hem daar aan. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen naar het Catharina-ziekenhuis gegaan. Verdachte is voor nader onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Maandagmorgen rond 1.50 uur is op de Europalaan een 33-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar door een rood verkeerslicht reed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,00 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Man van gsm beroofd
Maandagmorgen rond 5.45 uur is op de Wezelstraat een 19-jarige man uit Eindhoven van zijn gsm beroofd. Hij stapte daar uit zijn auto en belde met zijn gsm. Plotseling voelde hij een harde klap op zijn achterhoofd. Direct daarop nam een ander persoon met kracht zijn gsm af. Vervolgens zag het slachtoffer dat twee jongens snel op een scooter wegreden.

Helmond: Diefstal terreinhekken
Afgelopen weekend zijn vanaf een bouwterrein aan de Stepekolk vier terreinhekken losge-schroefd en verdwenen.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 14.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Weg door de Rijpel Jan de Withof een 16-jarige bromfietser uit Helmond gewond. Hij reed komende van de Jan de Withof genoemde kruising op. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de daar rijdende 70-jarige automobilist uit Helmond. De bromfietser klaagde over een pijnlijke knie. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Auto uitgebrand
Zondagavond brandde een personenauto op de parkeerplaats van een autogarage aan de Engelseweg geheel uit. Van een ander daar geparkeerde auto is het portier en het contact-slot verbroken. Tevens werd getracht de startonderbreker onklaar te maken.

Mierlo: Verdachte aangehouden
Zondagmiddag om 14.50 uur is een 19-jarige bromfietser uit Boxtel aangehouden. Hij had zich aan een politiecontrole op de Mierloseweg Spoelstraat onttrokken. De bromfietser reed daar snel weg. Na een korte achtervolging liet de Boxtelnaar de bromfiets op de Eikenhorst achter en ging er lopend vandoor. Op de Oudvensestraat trof de politiepatrouille verdachte aan. Bij onderzoek bleek de bromfiets afgelopen nacht in Helmond te zijn gesto-len. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Inbraak in woningen
Zondag tussen 11.30 en 22.10 uur is ingebroken in twee woningen aan het Kastanjehof. Van de woningen is aan de voorzijde de balkondeur opengebroken. Uit de woningen zijn sieraden en geld gestolen.

Veldhoven: Lastige man aangehouden
Maandagmorgen om 0.55 uur is op de Oude Kerkstraat een 46-jarige man uit Best aange-houden. Hij had daar in een horecagelegenheid een bezoeker geslagen en vernielde daarbij zijn bril. Tevens dreigde hij met een barkruk te slaan. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachte mishandeling aangehouden Maandagmorgen om 1.15 uur is in een horecagelegenheid op de Markt een 24-jarige man uit Budel Schoot aangehouden. Hij sloeg daar een 23-jarige man uit Valkenswaard tegen zijn hoofd, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer klaagde over hoofdpijn. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Mishandeling
Zondagavond rond 19.45 uur zijn in een horecagelegenheid aan de Oudestraat twee man-nen van 28 jaar uit Uden, Helmond en een 72-jarige vrouw uit Beek en Donk mishandeld. Zij zaten daar met zeven personen aan een tafel. Achter hen zat een groep van 10 a 15 personen. Plotseling zag de Helmonder dat vanuit die groep met theezakjes naar hen werd gegooid. Hierop maakte de 28-jarige Udenaar een opmerking naar die groep. Een van de vijftien nam dat niet en sloeg de 28-jarige Udenaar vol in zijn gezicht. Direct daarop kwamen nog enkele van de 15 naar de groep van de Udenaar, pakte hun tafel en gooide die omver. Vervolgens sloegen, schopten en gooide een van de 15 een zware stoel naar de groep van de Udenaar. Kort daarna verlieten de ruziemakers de horecagelegenheid. De Helmonder, de Udenaar en de vrouw uit Beek en Donk liepen verwondingen op aan hoofd en handen en moesten daarvoor naar de dokter. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.