HUIJSKENS & ISTHA

UnieKaas stroomlijnt activiteiten

Persbericht

Verpakking, distributie en export onder de loep: UnieKaas stroomlijnt activiteiten en interne organisatie

Veenendaal, 21 januari 2002 - UnieKaas kondigt voor het jaar 2002 een voortgaande stroomlijning aan van haar activiteiten en van haar interne organisatie. Daarbij ligt de focus op optimalisatie van de verpakking, de distributie en de exportactiviteiten. Einddoel is een nog betere prestatie ten behoeve van de klant en kostenverlaging.

Vorig jaar breidde UnieKaas haar activiteiten uit met een eigen kaasproductie in een joint venture met Leerdammer Company te Dalfsen.

Herverdeling taken directieteam

Per 1 januari jl. is een herverdeling van taken in het directieteam doorgevoerd. De nieuwe taken en verantwoordelijkheden zijn als volgt:

De heer J. Gardner is Algemeen Directeur;
de heer D. van de Vorle is benoemd tot Commercieel Directeur Nederland;
de heer J. van Vliet is benoemd tot Inkoopdirecteur; de heer H. Engelkes is benoemd tot Directeur Uniekaas International; de heer P. Dijkman is benoemd tot Financieel Directeur.

Eveneens per 1 januari jl. volgt de heer J. Lokhorst de heer J. Bikker op als President-Commissaris van de onderneming. De heer Bikker blijft aan als lid van de Raad van Commissarissen, evenals de heren J. Kalksma en H. Westra.

Concentratie van activiteiten


- Om de sterk gestegen loon- en overige kosten het hoofd te bieden, zal UnieKaas haar verpakkingsactiviteiten voor Goudse kaas voor de Nederlandse markt concentreren in haar bedrijf te Kaatsheuvel.


- De UnieKaas vestiging te Voorhout zal ingericht worden als distributiecentrum voor een belangrijk deel van de Nederlandse klanten.


- De Castricumse vestiging gaat zich met name richten op de export en het opleggen van kaas. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht de UnieKaas zuivelactiviteiten aldaar te concentreren.


- Vanwege de algemene tendens naar minder winkelleveringen, komt de functie van de op fijnmazige distributie ingerichte distributievestiging te Tolbert (Groningen) te vervallen. De directie en het management zijn thans in overleg met personeel en vakbonden over de voorgenomen sluiting. Het betreft hier de werkgelegenheid van circa 30 medewerkers. Tevens worden gesprekken gevoerd met bedrijven in de regio voor herplaatsing van het personeel.


-2-

UnieKaas: focus op kaas


- UnieKaas is met een marktaandeel van 30% de belangrijkste kaasleverancier van de supermarkten in Nederland. Daarnaast exporteert zij naar een groot aantal landen.


- UnieKaas Goudse kaas is van oudsher een vertrouwd en zeer gewaardeerd merk voor de consument, evenals de populaire specialiteiten Parrano en Black Label. Tevens voert UnieKaas een breed assortiment buitenlandse kaassoorten en kruidenboters.


- Binnen de zuivelmarkt is UnieKaas actief met het A-merk Almhof zuiveldesserts.


- UnieKaas heeft in eigen land vestigingen in Veenendaal, Kaatsheuvel, Voorhout, Castricum, Tolbert en Den Helder.


- In het buitenland zijn er vestigingen in de VS, Frankrijk, Spanje en Cyprus.


- De omzet van UnieKaas in 2001 bedroeg circa 240 miljoen Euro.

- In totaal werken bij UnieKaas circa 650 medewerkers.