Ingezonden persbericht

Peregrine Systems brengt AssetCenter 4.0 op de markt

Voor beter fysiek, financieel en contractueel beheer van bedrijfsmiddelen

Woerden, 21 januari 2002 - Peregrine Systems, één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, heeft versie 4.0 van AssetCenter geïntroduceerd. AssetCenter is de bekendste Asset Management-oplossing in de markt. Met de functionaliteit van AssetCenter kunnen organisaties hun kosten beheren, de productiviteit verbeteren en het bedrijfsrisico verlagen.

"Nu zakelijke klanten steeds nadrukkelijker zoeken naar kostenbeheersing op IT-gebied, verandert Asset Management van een boekhoudkundige activiteit in een bedrijfsbreed kernproces", zegt Patrick Dryden, analist bij de META Group. "Voor het effectief beheren van een complex portfolio van IT-middelen zijn accurate data en 'best practices' nodig, geen giswerk of intuïtie."

AssetCenter 4.0 stelt organisaties in staat kritische bedrijfsprocessen te stroomlijnen, uitgaven effectief te managen en het Return on Invested Capital (ROIC) te optimaliseren door onnodige uitgaven te vermijden en kosten te verlagen. De nieuwe versie van Peregrines life cycle Asset Management-oplossing biedt organisaties een enorme flexibiliteit in het terugdringen van fricties bij de bedrijfsvoering.

"Naast de belangrijke technische verbeteringen en mogelijkheden stelt AssetCenter 4.0 ons in staat de interactie tussen eindgebruiker, medewerkers en de IT-infrastructuur te vergemakkelijken", zegt Fabien Esnault, Infrastructure & Resource Manager bij Orange France. "De nieuwe financiële mogelijkheden, zoals doorberekeningen en budgettering, bieden relevante financiële informatie over de infrastructuur, zodat het management weloverwogen beslissingen kan nemen."

De nieuwe versie biedt zowel technische verbeteringen als functionele uitbreidingen. Nieuwe features en functies zijn toegevoegd voor beter financieel beheer en uitgebreid inkoop-, catalogus- en netwerkbeheer. De technische verbeteringen betreffen onder meer de mogelijkheid om de asset repository op maat te maken met gebruikersgedefinieerde tabellen, tabbladen, velden, links en indexen. Ook kan de oplossing worden aangepast voor een gebruiker en kunnen functionele rechten aan gebruikers toegekend worden.

Met de doorberekenings- en budgetteringsmogelijkheden van AssetCenter 4.0 kunnen bedrijven alle kosten die gerelateerd zijn aan de infrastructuur, volgen en beheren en deze vergelijken met budgetvoorstellen per kostenpost. De nieuwe financiële mogelijkheden stellen bedrijven in staat om kosten toe te rekenen aan de oorspronkelijke kostenposten, waardoor uitgaven direct verbonden worden met kostenveroorzakers.
De nieuwe inkoop- en catalogusuitbreidingen stellen bedrijven in staat om hun uitgaven te beperken doordat inkooporders adequaat worden verwerkt en goedgekeurd. AssetCenter 4.0 kan vaststellen wanneer een product uit voorraad kan worden gehaald in plaats van aangekocht, waardoor de inkoopuitgaven altijd minimaal blijven.

Max Marinissen, Country Manager Nederland van Peregrine Systems, zegt: "Onder de huidige economische omstandigheden moeten organisaties terug naar de basis: het verbeteren van de rentabiliteit en het terugdringen van kosten. AssetCenter 4.0 is een krachtig hulpmiddel bij het bereiken van deze doelen door het terugbrengen van kosten die het resultaat zijn van inefficiënte processen."

AssetCenter 4.0 is snel te integreren met een brede reeks van applicaties en databases. Door AssetCenter 4.0 te integreren met andere applicaties zoals ERP-systemen, kunnen organisaties hun zakelijke processen zoals inkoop automatiseren en optimaliseren op basis van de totale levenscyclus van een bedrijfsmiddel. Zo kan de total cost of ownership efficiënt beheerd worden.

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De Business Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine in het afgelopen jaar één van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.