Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Veel Kritiek op Wetsvoorstel Bachelor/Master

Utrecht, 21 januari 2002. Morgen, dinsdag 22 januari, is het zover. Dan vindt de BA-MArs plaats, georganiseerd door het Landelijk Actie Comité (LAC). Met deze demonstratiemars willen studenten aandacht vragen voor alle kritiek op het wetsvoorstel Bachelor/Master. Dit wetsvoorstel wordt dezelfde middag in de Tweede Kamer behandeld. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb)ondersteunt de kritiekpunten van het LAC van harte.

De kritiek van het LAC op het wetsvoorstel richt zich op topcollegegelden, selectie en de ongelijkheid tussen HBO en WO. Inmiddels hebben naast de LSVb ook vele organisaties al te kennen gegeven deze kritiekpunten te ondersteunen, waaronder: het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg), het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) de Jonge Socialisten, Rood, Dwars, het CDJA en de Jonge Democraten. Dat de kritiek zo breed gedragen wordt kan volgens ons maar één ding betekenen: het wordt hoog tijd dat politiek Den Haag eens luistert naar studenten zélf!

Om 12.00 uur zullen de BA-MArs-demonstranten vanaf het Centraal Station in Den Haag naar het Binnenhof lopen. Daarna zal een petitie worden aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs.

Meer informatie is te vinden op http://go.to/landelijkactiecomite.